Thailand vecka i recension: De fem bästa nationella berättelserna i Thailand för den senaste veckan

Här är en titt på toppen NATIONELL berättelser, valda av vårt team, från förra veckan, 31 augusti till 6 september, med några kommentarer. De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordning efter publiceringsdatum.

1. Utredning av flykting Red Bull-arvinge utförd med oärlighet och konspiration, säger kommitténs ordförande

Thailands rättssystem håller inte på att dö ut efter att riksåklagarmyndigheten (OAG) meddelade förra tisdagen den 1 september att det fanns kryphål och otrogen procedur i Red Bulls arvtagares tidigare utredning. Namnen på åklagare, utredare och tjänstemän som har utfört oärligheten och konspirationen hade också avslöjats privat för premiärministern. Fallbeskrivningen är mycket lovande för thailändarna eftersom OAG:s sannings- och lagkommitté också åtog sig att aktivt gå vidare efter upptäckten.

Utredning av flykting Red Bull-arvinge utförd med oärlighet och konspiration, säger kommitténs ordförande

2. Två utlänningar i förvar efter att ha tagit selfies när de hanterade påstås utrotningshotade och känsliga havsdjur i Koh Pha Ngan

Detta kan ha låtit som vanliga miljöskador tills Royal Thai Immigration hade beslutat att återkalla deras tillstånd att stanna i landet följande dag. De två utlänningarna som vistats under lång tid greps onsdagen den 2 september, på grund av påstådda hantering av känsliga havsdjur i Koh Pha Ngan och hade orsakat blandade offentliga reaktioner över deras straff för utvisning. Förtjänar de det eller har den thailändska myndigheten gått för långt med straffet? Läs omslagsberättelsen här:

Två utlänningar i förvar efter att ha tagit selfies när de hanterade påstås utrotningshotade och känsliga havsdjur i Koh Pha Ngan

3. Center for Covid-19 Situation Administration i Thailand säger att en fånge testade positivt för Covid-19

Den ökända upptäckten av den positiva thailändska fången i Bangkok har avslutat de 101 dagarna fria från någon lokalt överförd covid-19 i landet. Även om myndigheterna hade beordrat strikta hälsoåtgärder och stängning av nattklubbar och barer där DJ-fången hade gått till jobbet i 3 dagar, lever lokalbefolkningen fortfarande med tvivel och rädsla eftersom de inte visste möjligheten varifrån viruset skulle ha kommit. .

Uppdaterat: Center for Covid-19 Situation Administration i Thailand säger att en fånge testade positivt för Covid-19

4. Två regeringsfientliga protestledare hålls i fängelse efter att ha brutit mot villkoren för frigivning av borgen

Efter en lång resa av sin demokratikamp och otaliga protester som genomfördes över hela landet, fick två prodemokratiska aktivister, Arnon Nampa och Panupong Jadnok betala sitt pris eftersom de till slut släpptes in i fängelse i torsdags för att deras aktivism påstås ha brutit mot villkoren för frigivning av borgen. . De skickades till ett fängelse samma dag och många anti-regeringsdemonstranter har samlats framför Bangkoks fängelse sedan dess för att kräva att deras ledare ska släppas.

Två regeringsfientliga protestledare hålls i fängelse efter att ha brutit mot villkoren för frigivning av borgen

5. Covid-19-försäkring officiellt godkänd för utlänningar som reser till Thailand

Detta försäkringsförslag för utländska turister lanseras efter att Thailand förbereder sig för att landet förhoppningsvis öppnar igen nästa månad. Covid-19-försäkring kommer att säljas online och tillgänglig från sexton försäkringsbolag i Thailand. Täckningen är upp till 3.2 miljoner baht men priset och premierna varierar beroende på individens ursprungsland. Enligt myndigheterna skulle detta potentiellt bidra till att fler turister besöker landet efter återöppningen.

Covid-19 försäkring officiellt godkänd för utlänningar som reser till Thailand

Det var allt för den här veckan, tack alla för att ni läste!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.