Den thailändska regeringen förbjuder försäljning och marknadsföring av alkohol online, från och med december

Nationella -

Royal Gazette har publicerat tillkännagivandet om "Förbud mot försäljning av alkoholhaltiga drycker via elektronisk försäljning i hela landet, BE 2563" igår, 8 september, med verkan i december.

Enligt anmälan är den rättsliga åtgärden anpassad till den nuvarande situationen med ökningen av nätaffärer i Thailand och den utfärdas för att förhindra att ungdomar under 18 år har enkel tillgång att köpa alkohol och för att minska de olyckor som kan ha orsakats av alkohol.

Med stöd av 4 § och 30 § 6 mom. i alkoholkontrolllagen BE 2551 (2008) utfärdade därför statsministern, med inrådan av den nationella alkoholpolitiska kommittén, kungörelsen enligt följande:

Punkt 1: Ingen får sälja alkoholhaltiga drycker genom att sälja alkoholhaltiga drycker eller tjänster i samband med försäljning av alkoholhaltiga drycker via elektroniska kanaler direkt till konsumenter eller förmå någon individ att köpa eller erbjuda eller sälja varor eller tjänster till konsumenter.

Begreppet "elektroniska kanaler" innebär att försäljningen av alkoholdrycker bedrivs i form av elektronisk kommunikation, där säljare och konsumenter kan handla utan att mötas.

Klausul 2: Detta tillkännagivande gäller inte för onlinebetalning av köp av alkoholhaltiga drycker i butiker, restauranger eller platser där alkoholhaltiga drycker serveras.

Punkt 3: Detta tillkännagivande ska träda i kraft efter nittio dagar från dagen för offentliggörandet i Statstidningen.

Tillkännagav den 7 augusti BE 2563

General Prayut Chan-O'Cha, Thailands premiärminister

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.