Nytt "Special Tourist Visum"-program kommer att övervägas av Thailands regering nästa vecka

Nationella -

En ny turismagenda för utlänningar kommer att presenteras för regeringsutskottet för övervägande vid ett möte nästa vecka, sa guvernören för turistmyndigheten i Thailand (TAT) Yuthasak Supasorn i går, den 9 september.

Enligt TAT kallas det nya systemet "Special Tourist Visa" (STV) som kommer att tillåta utlänningar att stanna i Thailand i minst 90 dagar. Visumet kan enligt förslaget förnyas två gånger, varje gång i 90 dagar, för en vistelse på högst 270 dagar.

Visumet kostar förväntas cirka 2,000 XNUMX baht per person och är lämpligt för utländska turister som vill stanna länge i Thailand.

Planen föreslås efter premiärministerns kommentar om att återöppna hela landet snarare än att bara fokusera på "Phuket-modellen", som förmodligen har lagts åt sidan på grund av motstånd från vissa invånare på ön.

De initiala riktlinjerna för "Särskilda turistvisum" och andra framtida turismplaner under Covid-19-utbrottet måste planeras väl för att balansera folkhälsosäkerhet, samtycke från lokalbefolkningen och turistindustrins inkomster, som står för tjugo procent av bruttonationalprodukten , sa Yuthasak. Pattaya News noterar att när den informella industrin ingår i detta nummer kan det totala BNP-beloppet bli ännu högre. Exempel på den informella industrin är marknadsstånd, gatuförsäljare och red light-industrin, som officiellt inte existerar.

Guvernören sa till Associated Press: "Om turismsituationen ännu inte är återställd under fjärde kvartalet kan cirka 2.5 miljoner av de nuvarande 4 miljoner människorna i branschen vara arbetslösa."

Vissa siffror som inkluderar den informella industrin anger denna siffra så hög som tio miljoner.

"Därför måste TAT komma med begränsade exponeringsplaner för utländska turister, i hopp om att ta den första gruppen turister från till exempel Europa till Thailand inom det fjärde kvartalet. Planen kan komma att förlängas för en större grupp utländska turister om resultatet blir positivt."

Det är viktigt att notera att detta bara är ett förslag, liksom många andra planer, och skulle fortfarande kräva sjukförsäkring, flera covid-tester, en obligatorisk spårningsansökan och en två veckors karantän.

Ytterligare information bör finnas nästa vecka efter regeringsmötet.

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.