Thailands regering godkänner, i princip, att välkomna utländska turister som stannar längre under ett "särskilt turistvisum"-system, med start i oktober

Nationella -

Det thailändska kabinettet har officiellt godkänt att välkomna långtidsturister att komma in i landet i oktober under programmet "Special Tourist Visa (STV)" för att hjälpa turistsektorn.

Trisulee Traisanakul, biträdande taleskvinna för premiärministerns kansli, meddelade idag, den 15 september, att regeringen har godkänt turismprincipen som föreslagits av ministeriet för turism och sport, ursprungligen kallad Special Tourist Visa, för utländska turister med följande kvalifikationer:

1. En utlänning som önskar resa för att stanna under en längre period (Långtidsresor) i Thailand.

2. En utlänning som har erkänt att de är villiga att följa Thailands folkhälsoåtgärder i Thailand och samtycker till att genomföra en statlig karantän vid en alternativ lokal statlig karantän (ALSQ) i 14 dagar.

3. En utlänning som tillhandahåller bevis på långvarigt uppehåll i Thailand, inklusive bevis på betalning för hotellboendet eller sjukhusboendet som tillhandahåller alternativa statliga karantäntjänster (ASQ) i Thailand och minst en del av följande bevis:

    • Betalningsbevis för hotell- eller sjukhusboende efter statens karantän
    • En kopia av äganderätten till en lägenhet eller bostadsrätt som tillhör utlänningar eller familjemedlemmar till utlänningar
    • En kopia av en hyreslicens eller depositionsbetalning för köp av lägenhet, bostadsrätt eller hus av utlänningar i Thailand

Endast utlänningar med ovanstående kriterier och som har gått igenom åtgärder för att kontrollera spridningen av Covid-19 enligt beslut av Folkhälsoministeriet och relaterade myndigheter skulle få ansöka om STV-visum som kommer att kosta 2,000 90 baht och kommer att gälla i XNUMX dagar.

När det löper ut kommer immigrationskontoret att tillåta att visumet förlängs upp till två gånger med en sammanlagd summa på 270 dagar. Förordningen kommer initialt att gälla till den 30 september 2021.

Den ställföreträdande taleskvinnan sa efteråt att programmet är utformat för att ta potentiella turister som reser till Thailand för att hjälpa till att driva den inhemska ekonomin, turistindustrin och relaterade turistföretag, vilket resulterar i stöd för marknadstillväxt i Thailand som helhet under Covid-19-pandemin .

Regeringen tror också att det, enligt dess uppskattning, kommer att finnas omkring 100 till 300 turister som kommer in i Thailand per vecka och 1,200 XNUMX turister per månad när programmet väl startar.

Det exakta datumet i oktober för genomförandet av systemet har dock ännu inte bekräftats och eftersom planen endast godkänns i princip kan berörda parter ännu inte registrera en närliggande ambassad eller konsulat. Det datumet kommer att tillkännages snart, sa det thailändska regeringen.

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.