Regeringen planerar att bevilja nya särskilda regler för affärsvisum, permanent uppehållstillstånd, för att locka utländska investeringar i Thailand

Nationella -

Centre for Economic Situation Administration (CESA) har i princip gått med på ändringar för att bevilja ett permanent uppehållstillstånd och ett smart visum för att locka utländska affärsmän, investerare, chefer och entreprenörer att investera i landet.

Regeringens talesman Anucha Burapachaisri meddelade i går, den 16 september, att CESA överväger att ge utlänningar med permanent uppehållstillstånd att köpa och investera i bostadsrätter utan att belåna, sälja eller överföra tillgången i fem år efter köpet, inklusive att undanta kravet på vistas minst 3 år i Thailand innan du skickar in ansökan.

CESA har också breddat riktlinjer och målnätverk för att bevilja ett smart visum, som kommer att omfatta de som vill utveckla nystartade företag eller skapa jobb inom andra områden än vetenskap och teknik. Det omfattar även oberoende/frilansande affärsexperter som inte har ett anställningskontrakt i Thailand.

FOTO: Prachachat

Innehavare av ett smart visum kommer också att tillåtas utföra andra jobb än det som anges i visumet i vissa fall medan arbetslivserfarenhet och utbildningsbakgrund för högt uppsatta chefer som ansöker om visum också skulle vara mer avslappnade, enligt den nya riktlinjer.

Talesmannen sade att de förbättrade ändringarna för utländska entreprenörer införs för att vara potentiellt tillämpliga på den hårdnande affärssituationen som intensifierats av Covid-19.

Han berättade för pressen: "Ett smart visum introducerades först 2018 men när covid-19-pandemin började i landet var Thailands investeringsråd (BOI) tvungen att föreslå ett nytt ramverk för att förbättra flexibla villkor för utländska affärsmän att förvärva bostadsrätter i Thailand.”

"Riktlinjerna kommer att diskuteras med BOI och inrikesministeriet igen för att revidera och förbättra ytterligare möjliga förhållanden."

Det är viktigt att komma ihåg att dessa är godkända i princip men inte slutförda, konstaterar The Pattaya News.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.