När thailändska senatorer och parlamentet röstar om grundlagsändringar börjar demonstranter samlas i Bangkok i eftermiddag

FOTO: Thairath

Bangkok-

Både medlemmar av Thailands parlament och senatorer kommer att rösta i kväll om sex potentiella konstitutionella ändringsförslag som tagits fram av både regerings- och oppositionsmedlemmar när demonstranter från Free Youth-rörelsen och andra prodemokratiska grupper börjar samlas runt parlamentet i eftermiddag i Bangkok.

Under tiden har brottsbekämpande tjänstemän blockerat vissa vägar och satt upp vägspärrar runt parlamentet för att förhindra obehörigt tillträde. Tjänstemän vid Bangkok-polisen har betonat att de respekterar människors rätt att fredligt protestera men kommer att förbjuda intrång eller eventuella våldsamma protester.

Demonstranter började samlas vid Kiak Kai-korsningen sent i morse och planerar att marschera till parlamentet runt 4:00, har protestledare uppgett på sociala medier. De betonade flera gånger att protesten är fredlig. De går till riksdagen för att höra resultatet av debatten och uttrycka sina åsikter. Ett av deras primära krav är att regeringen skriver om grundlagen för att ge, vad de kallar, mer stöd för demokratin.

Bangkok Metropolitan Police har rådet trafik och normala invånare att undvika området runt parlamentet i eftermiddag och kväll eftersom flera vägar kommer att stängas och betydande trafik förväntas. De har också parkerat vattenbilar och fängelsebilar, men uppgav att de inte planerade att använda dem om inte demonstranter blev våldsamma.

I parlamentet väntas debatten om motionerna, som har pågått sedan i går, avslutas runt 6:00 och kommer att avslutas med en omröstning med namnupprop om vilken, om någon, motion att stödja.

Alla ändringar kräver stöd från minst 84 av de 250 senatorerna, utan vilka försöket kommer att misslyckas. Pattaya News kommer att ge ytterligare uppdateringar om denna stora historia i kväll.

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/