Thailands "Special Tourist Visa"-information inklusive avgifter och extra avgifter förklaras

FOTO: Thailands turistmyndighet

Nationella -

Thailands turistmyndighet har förklarat uppdaterade rutiner och krav för utländska turister som är intresserade av att ansöka om ett nytt visum för längre vistelse, det så kallade Special Tourist Visa (STV), efter förslagets godkännande av det thailändska regeringen förra veckan.

Enligt myndigheten är endast utlänningar som är villiga att följa Thailands folkhälsoåtgärder och att sätta sig i karantän berättigade till STV. Följande är en sammanfattning av stegen att ta. Länkar finns längst ner med mer djupgående detaljer, såsom exakta kontaktpunkter.

FOTO: Thailands turistmyndighet

Innan turisten anländer till kungariket måste intresserade sökande deklarera sin avsikt att ansöka om STV genom att e-posta obligatoriska dokument till "Thailand Longstay Company". Företaget, som också har kontakt med Thailands turistmyndighet, kommer att vidarebefordra turisters dokument och ansökningar till Thai Immigration Bureau för sökandes inspektion. Detta inkluderar en brottslig bakgrundskontroll.

Inträdescertifikatet (COE) kommer att utfärdas för framgångsrika sökande efter att deras dokument officiellt har godkänts av utrikesministeriet och Center for Covid-19 Situation Administration. (Viktigt – CCSA har ännu inte angett vad/om länder kommer att få besöka). Namnen kommer att vidarebefordras till den thailändska diplomatiska beskickningen i deras ursprungsland, under tiden kommer de framgångsrika sökandena sedan att behöva genomföra ett medicinskt test, där Fit-to-Fly Medical Certificate måste utfärdas minst 72 timmar före avresa och uppger även att de sökande är testade negativa för Covid-19 coronavirus.

FOTO: Thailands turistmyndighet

Enskilda sökande måste också välja och köpa sitt alternativa statliga karantän (ASQ) eller Alternative Local State Quarantine (ALSQ) boende, boende efter karantänen och deras föredragna chartrade eller privata flyg. Kopiorna av betalningsbeviset tillsammans med Fit-to-Fly-certifikatet måste lämnas till den thailändska beskickningen före avresan.

Varje charterflyg till kungariket kommer att ta cirka 100 personer och förväntas planeras till totalt 1 till 3 flygningar per vecka, med cirka 1,200 XNUMX långtidsvistande turister per månad.

Vid ankomsten till Thailand måste besökare genomgå hälsoundersökningar från folkhälsoministeriet. STV kommer att utfärdas med en giltighet på 90 dagar i Thailand om turisterna klarar alla screeningåtgärder. De kommer omedelbart att lämna flygplatsen för att påbörja den strikta statliga karantänen vid deras betalda ASQ/ALSQ.

FOTO: Thailands turistmyndighet

När de väl har testats negativa för Covid-19 efter 15 dagars karantän, kommer långtidsturister att ha friheten att resa som de vill runt i landet med en mobilapplikation som spårar deras destination.

Ansökningsavgiften är 10,000 7 baht exklusive 15 % moms per sökande, inklusive serviceavgift och sökandes tillgång till specialerbjudanden från partnerhotell, försäkringsleverantörer och andra företag. Detta inkluderar dock inte flygbiljetten, ASQ/ALSQ-boende eller boende efter 2,000 dagars karantän, sjuk- och reseförsäkring, samt STV-visumavgiften som kommer att vara ytterligare XNUMX XNUMX baht som betalas på ambassaden eller konsulatet.

STV-visumet kan förlängas upp till två gånger, med en förlängning på 90 dagar vardera, med en sammanlagd summa på 270 dagar. Varje förnyelse kostar 2,000 30 baht och dess reglering kommer initialt att gälla till 2021 september XNUMX.

KÄLLA: Thailand-FAQ, Fantastiskt Thailand

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Sändning
Användarrecension
3.33 (6 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.