Slutet av buddhistiska fastan kommer att hållas i Thailand fredagen den 2 oktober, spritförsäljningsförbud nästan säkert

Thailand-

Slutet på den buddhistiska fastan kommer att infalla i Thailand denna fredag ​​den 2 oktober 2020 i kungariket, som förutom slutet av fastan nästan säkert också kommer att föra med sig ett försäljningsförbud för alkohol.

Även om vissa kalendrar pekar på datumet som 1 oktober, anger flera thailändska religiösa kalendrar att datumet i Thailand kommer att vara fredagen den 2 oktober, tillsammans med Laos och några andra platser som firar datumet.

Awk Phansa markerar slutet på den tre månader långa buddhistiska fastan och det traditionella slutet på regnperioden. Det är när munkar avslutar en tremånaders reträtt och återgår till sitt normala dagliga liv och kan resa och lämna sina tempel.

I Thailand under de senaste åren har datumet också medfört ett förbud mot spritförsäljning, vilket innebär att även om ingen officiell order ännu har kommit ut, kommer en troligen att göra det senare i veckan och barer, nattklubbar och nöjesställen kommer att beordras att stänga från 12. :01 AM på tidig fredag ​​morgon till 11:59 fredag ​​kväll. Restauranger, hotell, stormarknader etc. är alla förbjudna att sälja alkohol denna dag. Att dricka alkohol är tekniskt sett inte mot lagen, men avråds från att respektera slutet av fastan.

Pattaya News/TPN publicerar detta nu för att säkerställa att våra läsare är väl förberedda och fyllda i förväg! Under normala tider kan denna dag vara en stor störning för turister på semester, men med internationella gränser stängda för turister på grund av den fortfarande pågående Covid-19-pandemin över hela världen kommer detta sannolikt inte att vara lika stor upprördhet för de som fortfarande är i Pattaya och Thailand.

Sändning
Användarrecension
4 (5 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/