Den thailändska regeringen välkomnar de sex första grupperna av utländska resenärer att resa in i Thailand, med start i oktober

FOTO: Thai News Agency

Nationella -

Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) möte måndagen den 28 september godkände att landet återöppnas för att välkomna vissa grupper av utlänningar för både kort- och långtidsbesök, med start i oktober.

Dr. Taweesin Visanuyothin, CCSA-talesman, sa att begränsade resenärer är indelade i 6 grupper och måste följa en 14-dagars statlig karantän, obligatorisk sjukförsäkring, flera Covid19-tester och andra strikta hälsoåtgärder från folkhälsoministeriet för att förhindra ev. spridningen av covid-19 coronavirus.

De sex grupperna är följande:

1. Utländska idrottare som deltar i det internationella cykelloppet "Tour of Thailand 2020" från Samut Songkhram till Suratthani-provinsen den 6-16 oktober. Deltagande cyklister har satts i karantän på Rattanakosin Hotel.

2. Innehavare av icke-immigrant typer av visum, som är affärsmän och är villiga att resa in i landet i affärssyfte. De är skyldiga att tillhandahålla kopior av sexmånaders kontoutdrag med minst 500,000 XNUMX baht eller motsvarande. Detta kräver förhandsgodkännande från lokala konsulat och ambassader och de i denna grupp behöver i allmänhet förhandsgodkännande från sitt företag för att säkerställa att resan är för affärsrelaterade ändamål. Majoriteten av dem i denna grupp kommer från asiatiska länder.

3. Utlänningar som söker kortvariga och långvariga besök och önskar stanna i Thailand i högst 90 dagar. De är skyldiga att tillhandahålla kopior av sexmånaders kontoutdrag på minst 500,000 XNUMX baht, eller motsvarande till utrikesministeriet för tillstånd. Denna grupp måste också vara förhandsgodkänd från sin ambassad eller konsulat.

4. Innehavare av Asia Pacific Economic Cooperation (APEC) Business Travel Card från lågriskländer som Nya Zeeland, Australien, Singapore, Malaysia, Sydkorea, Japan, Kina och Hong Kong. Innehavare måste också ha förhandsgodkännande från sin ambassad och uppfylla andra krav.

5. Innehavare av det särskilda turistvisumet (STV) som i första hand har godkänts av premiärministern och ministeriet för turism och sport och som håller på att senast officiellt godkännas av utrikesministeriet och relaterade myndigheter.

Den första gruppen på 120 turister från Guangzhou, Kina är planerad att anlända till Phuket den 8 oktober enligt turismprogrammet, enligt turism- och sportminister Phiphat Ratchakitprakarn.

6. En grupp på 340 piloter och kabinpersonal från Thai Airways som är på en hemresa från USA för att hjälpa utländska idrottare till Thailand, och innehavare av icke-immigranttyper av visum, turistvisum för längre vistelse. En statlig karantän krävs också för gruppen efter resa.

CCSA godkände också ett förslag från Badminton World Federation (BWF) World Tour som anordnades av Badmintonförbundet i Thailand i januari nästa år. Tävlingen måste dock fortfarande hållas under strikta sjukdomskontrollåtgärder, tillade Dr. Taweesin.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.