Tjugofem thailändska medborgare greps efter att de påstås ha drivit sex stora illegala hasardspelswebbplatser i Thailand

Bangkok -

Tjugofem thailändska medborgare arresterades idag, den 1 oktober, efter att de påstås ha drivit sex illegala hasardspelswebbplatser under en "UFA" webbadress med pengar på miljontals baht.

Polisgenerallöjtnant Damrongsak Kittipraphat, biträdande generalkommissarie för den kungliga thailändska polisen (RTP), berättade för Associated Press att gripandena ägde rum i Chiang Rai runt 9:00 och senare i Nonthaburi efter månader av utredning och platsspårning av webbsidor på nätet.

30-åriga och 25-åriga thailändska män som troddes vara företagsledare tillsammans med sina tjugotvå påstådda underordnade fångades först i Chiang Rai. Totalt beslagtogs 40 mobiltelefoner och 8 bärbara datorer som enligt uppgift användes i den illegala verksamheten.

Förhöret med de misstänkta ledde till ytterligare en gripande i Nonthaburi där en kvinnlig anställd hittades arbeta som en webbplatsadministratör för att övertyga spelare att överföra pengar till företagets bankkonton. Ytterligare 14 mobiltelefoner och ytterligare fyra bärbara datorer hittades och beslagtogs på platsen.

Alla är fängslade i Bangkok och under ytterligare förhör av utredare för fler ledtrådar och bevis, sa den biträdande generalkommissionären till pressen.

De debiteras initialt för att organisera, annonsera och direkt och/eller indirekt bjuda in internetanvändare att involvera eller delta i illegalt hasardspel som inte är auktoriserat av tjänstemän.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.