Thailands tidigare premiärminister Thaksin Shinawatra testar positivt för Covid-19, enligt uppgift redan helt återställd

Förenade arabemiraten -

Thaksin Shinawatra, Thailands tidigare premiärminister, har testat positivt för Covid-19 Coronaviruset och har enligt uppgift redan återhämtat sig, rapporterade lokala medier i Förenade Arabemiraten i kväll den 2 oktober.

Den tidigare premiärministern hade enligt uppgift genomfört ett Covid-19-test under sin vistelse i Dubai, Förenade Arabemiraten, och hade överförts till minst fem lokala sjukhus för medicinsk behandling.

Han har enligt uppgift återhämtat sig helt från Covid-19-coronaviruset för tre veckor sedan efter att ha varit under noggrann övervakning av läkare sedan viruset hittades. Berättelsen bröts dock nyss till media denna kväll och Thaksin själv hade inte tidigare kommenterat situationen.

Yaowapa Wongsawat, den tidigare ledaren för Pheu Thai Party, som också bor i Dubai och håller kontakt med den tidigare premiärministern tillsammans med hennes nära kontaktanställda hade också testat positivt och hade enligt uppgift blivit botad för viruset.

Thaksin var Thailands premiärminister från 2001 till 2006. Han har levt i självexil i Dubai i över ett decennium efter att ha funnits skyldig till korruption 2008.

Hans syster, Yingluck Shinawatra, 53, som också är självförvisad och tidigare premiärminister, har enligt uppgift testat negativt för viruset trots nära kontakt med de andra infekterade individerna.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.