Kvinnlig säljare greps i Bangkok efter att ha bedrivit bedrägeri med onlineshopping värd över femtio miljoner baht

Bangkok -

En kvinnlig försäljare arresterades i Bangkok idag, den 8 oktober, efter att ha bedrivit ett bedrägeri på nätet med pyjamas för kvinnor via en Facebook-sida, till ett totalt värde av 50 miljoner baht.

Gripandet genomfördes efter klagomål från cirka 70 kunder som rapporterade till Bangkok-polisen från och med den 24 september att webbsidan med titeln "Butter Girl Shop" kontinuerligt hade skjutit upp leveransen i flera månader och ännu inte levererat sina beställningar.

Ett av de påstådda offren berättade för polisen att hon hade överfört 3,752,000 19 24 baht till sidans ägare som lovade att hennes beställning skulle levereras senast den XNUMX september, men ingen av pyjamasen levererades den dagen. Ägaren berättade senare för henne att den skulle levereras senast den XNUMX september och hävdade att paket från Kina ännu inte hade anlänt.

Hon och andra kunder bestämde sig för att lämna in en polisanmälan efter att onlineleverantören enligt uppgift försvunnit, raderat hennes onlinekonton och flydde den 30 september.

Sidoperatören Natcharee Phatrakiatwisarn, 33, tillfångatogs framför en militärofficers lägenhet i Anusawari Sub-distrikt innan den fördes till Bang Khens polisstation.

Natcharee berättade för polisen att hon hade drivit Facebook-sidan i mer än ett år. Hon skulle köpa dussintals kvinnliga pyjamasar från Kina innan hon sålde dem i stora bud för sina kunder som också skulle sälja dem online eller på gatumarknader.

Den påstådda bedragaren hävdade att hon också hade överfört totalt 30 miljoner baht till tillverkare i Kina och inte heller tagit emot beställningarna. Hon hävdade att hon precis skulle återbetala alla sina kunder strax innan hon greps i morse.

Den inledande utredningen avslöjade att Natcharee tidigare hade arresterats i Samut Sakorn på grund av en annan bedrägerianklagelse där cirka fyrtio kunder enligt uppgift hade blivit lurade genom att överföra över 50 miljoner baht till den påstådda bedragaren.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.