Herrelös hund fångade efter att ha attackerat en fyraårig flicka i Banglamung

Nongprue, Banglamung, Chonburi-

En herrelös hund fångades efter vad som kallades en oprovocerad attack mot en fyraårig flicka som väntade på att få gå till skolan i Nongprue i slutet av förra veckan.

Flickan fick ansiktsskador efter att hon enligt uppgift attackerades av en herrelös hund nära hennes hus i Nongprue på torsdagen (8 oktober).

Läs mer om vår tidigare historia HÄR.

I går (10 oktober) tog tjänstemän från folkhälso- och miljöavdelningen från Nongprue kommun tillsammans med Banglamungs boskapskontor bort den aggressiva hunden som attackerade flickan från området.

Det tog mer än två timmar att hitta hunden, som lokaliserades baserat på bilder tagna på djuret efter attacken. Hunden hittades 500 meter från flickans hus.

Hunden sköts med bedövningsmedel och skadades inte enligt Banglamungs boskapstjänstemän. Hunden fördes till ett privat skydd för herrelösa djur, enligt Nongprues kommun och kommer att vaccineras och ges sjukvård vid behov.

Nongprues borgmästare Mine Chaiyanit berättade för The Pattaya News att staden är medveten om problemet med herrelösa hundar och att stadens tjänstemän planerar att bygga ytterligare skydd för att hysa djuren. Antalet herrelösa djur har ökat kraftigt i området enligt borgmästaren på grund av Covid-19-låsningen, brist på turister och människor som överger sina djur på grund av brist på pengar eller innan de återvände till sina hemprovinser tidigare i år.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på FacebookTwitterGoogle NyheterInstagramTikTokyoutubePinteresttalkBlädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

 

 

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.