Den thailändska regeringen planerar att investera 900 miljarder baht i megaprojektet "Thai Bridge" för att förbinda Pattaya-området med Hua Hin

FOTO: Bangkokbiznews

Nationella -

Projektet "Thai Bridge", med en stor investering på 900 miljarder baht, har introducerats av den thailändska regeringens kommitté för ekonomisk styrning och syftar till att bygga en ny rutt från öst till södra Thailand för att inhemskt utöka påverkan från projekten för den östra ekonomiska korridoren (EEC).

Den östra ekonomiska korridoren är en pågående serie megaprojekt utformade för att förbättra infrastrukturen och transporterna för den östra delen av Thailand, särskilt i Rayong och Chonburi med Pattaya som en storstad. Planen inkluderar även projekt som en höghastighetståg, uppgraderingar till U-Tapao-flygplatsen (några redan färdiga), monorails i Pattaya, en kryssningsfartygsterminal, den nya Mabprachan motorvägen och andra tillhörande projekt.

Pailin Chuchottaworn, ordförande för regeringens kommitté för mobilisering av ekonomiska förvaltningsåtgärder, sa till reportrar att projektet "Thai Bridge" hoppas kunna koppla samman nationella transporter från östra Thailand till andra regioner i nedre västra och övre södra Thailand samt att potentiellt öppna upp nya transportvägar mellan östra Asien och ASEAN-länderna i regionen som Malaysia. Den specifika platsen för bron skulle troligen vara i Pattaya/Chonburi-området och ansluta till Hua Hin-området.

FOTO: Prachachat

Ordföranden sa: "Välståndsnivåerna inklusive turisminkomsterna mellan EEC-området och de andra områdena i Thailands viken är dramatiskt olika. Statistiken över antalet turister är inte heller särskilt konkurrenskraftig, till exempel jämför man Pattaya med Hua Hin, Pattaya har alltid haft 10 gånger fler turister än Hua Hin.”

"I sanning vill turisterna resa till båda städerna men de väljer Pattaya först delvis för att Chonburi har fler attraktioner och mer bekväma transportalternativ. Många projekt byggs också i Chonburi och EEC under den kommande framtiden, såsom en monorail med tre flygplatser och en monorail för städer som potentiellt kommer att locka fler resenärer till området, medan inget av projekten i de andra turiststäderna i viken av Thailand diskuterades.”

"Thaibron" är därför planerad för att hjälpa till att utöka välståndet i EEG till de övre södra provinserna, särskilt i Cha-Am, Phetchaburi och i Hua Hin, Prachuap Khiri Khan. Bron planeras bli cirka 80 till 100 kilometer lång, vilket avsevärt förkortar reseavstånden från så långt som nästan 400 kilometer i andra normala resvägar.

Broprojektet är också planerat att ansluta till många provinser längs södra och västra Thailand, liknande en konstruktionsruttmodell som har varit framgångsrik i Japan.

FOTO: Bangkokbiznews

Det stora investeringsprojektet har redan godkänts av Center for Economic Situation Administration (CESA) och kommer att vara under en förstudie av Eastern Economic Corridor (EEC) Policy Committee nästa år.

Det uppskattas i grunden till cirka 900 miljarder baht i investeringar vilket beräknas ta 10 år att genomföra ekonomiskt, enligt Pailin.

"Vi måste erkänna att 900 miljarder baht är en enorm summa pengar men det är rimligt med tanke på de slutliga resultaten. Det är också billigare än vissa andra megaprojekt som för närvarande accelereras. Vi planerade också att anställa lokala thailändare och köpa lokalt material för konstruktionen för att också minska kostnaderna, säger Pailin till pressen.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Sändning
Användarrecension
2.78 (9 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.