Tjugo prodemokratiska aktivister nekades borgen av brottmålsdomstolen efter att ha arresterats vid demokratimonumentet den 13 oktober, nu fängslad i Bangkoks fängelse

FOTO: Sumet Thongphun

Bangkok -

Bangkoks brottmålsdomstol har nekat borgen för alla tjugo prodemokratiska aktivister, inklusive Jatupat "Pai Dao Din" Boonpattararaksa och singer/songwritern Chaiamorn "Ammy" Kaewwiboonpan, eftersom de åtalas för sina påstådda provokationshandlingar under en protest inför samlingen vid Demokratimonumentet tisdagen den 13 oktober.

Pai Dao Din, Ammy och nitton andra prodemokratiska aktivister togs bort av polisförstärkningens av myndigheterna i Bangkok som hävdade att de inte var samarbetsvilliga och vägrade att förhandla medan tjänstemän tömde området för en kunglig kortege.

Demonstranterna stod inför påstådda flera anklagelser, särskilt för att ha hindrat brottsbekämpande tjänstemän, stänkt färgad färg på brottsbekämpande tjänstemän och offentliga platser och brutit mot flera restriktioner gällande nöddekretet. Endast en ung rallydeltagare släpptes tidigare i går eftersom han är en studentdemonstrant vars ålder ännu inte är över 18.

FOTO: Move Forward Party

Pai Dao Din fördes till brottmålsdomstolen i går morse efter en begäran om frihetsberövande från Samranrats polisstation. Domstolen hade nekat borgen och tillfällig borgen eftersom hans agerande enligt myndigheterna skulle kunna provocera fram kaos och konfrontationer under det politiska upproret, enligt domstolen.

Han fördes till och fängslades i Bangkoks fängelse runt 6:40 igår.

Brottsdomstolen har också nekat borgen till resten av demonstranterna senare i går kväll medan parlamentsledamöterna från Move Forward Party förhandlar om att rädda dem. Flera framstående aktivistgrupper som Thai Lawyers for Human Rights och Human Rights Watch har också krävt demonstranterna ovillkorlig frigivning.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.