Första partiet av 120 specialvisumturister från Kina för att resa till Bangkok nästa tisdag, bekräftar Suvarnabhumi GM

FOTO: Thansettakij

Bangkok -

Den första gruppen på 120 turister som reser under "Special Tourist Visa" (STV) från Kina förväntas anlända till Bangkok nästa tisdag, den 20 oktober, bekräftade General Manager för Suvarnabhumi Airport i går.

Vingbefälhavaren Suthirawat Suwanawat uppgav att Suvarnabhumi flygplats samarbetar med folkhälsoministeriet för att förbereda för att återöppna landet under strikta hälsoåtgärder för att förhindra spridningen av Covid-19.

Alla 120 turister avgår från Guangzhou, Kina, och måste genomgå Covid-19-testscreeningar med RT-PCS-metoden så snart de kommer in i kungariket.

Generaldirektören sa till Associated Press: "Det begränsade antalet kinesiska turister kommer att resa till Bangkok under STV-visumet där endast Covid-fria individer från lågriskländer får besöka Thailand. Men vi kommer också att få dem testade för infektioner igen efter nationella hälsorestriktioner."

Ministern för turism och sport, Phiphat Ratchprakarn, förklarade vidare att gruppen av besökare som kommer till Bangkok nästa vecka inte är den tidigare speciella gruppen som hade skjutit upp sin ankomst till Phuket den 8 oktober.

De tidigare föreslagna resenärerna förväntas besöka Phuket i slutet av oktober, efter den vegetariska festivalen. Totalt 120 personer från STV-visumet kommer att vistas på turistön i ungefär 30 dagar, sa Phiphat till pressen.

The Pattaya News noterar att, som ofta är fallet med planen att ta tillbaka turister nyligen, planen kan komma att ändras.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.