Thailand välkomnar 41 av 150 kinesiska turister på ett "särskilt turistvisum" som kommer att anlända till Bangkok imorgon

FOTO: Thaipost

Bangkok -

Thailand är redo att välkomna de första 41 av 150 kinesiska turister registrerade under ett Special Tourist Visa (STV) som är planerade att anlända till Suvarnabhumi Airport i Bangkok i morgon den 20 oktober.

Guvernören för Thailands turistmyndighet, Yuthasak Supasorn, berättade för reportrar idag, den 19 oktober, att den första gruppen kinesiska turister kommer att avgå från Shanghai, Kina, och anlända till Bangkok ungefär klockan 5:00 på tisdag.

När alla turister har anlänt till kungariket måste de genomgå Covid-19-testundersökningar med RT-PCS-metoden och registrera sig med en Covid-19-spårningsapplikation innan de överförs till ASQ/ALSQ karantänboenden i 14 dagar. De kommer att testas regelbundet och gå igenom en kraftfull process i karantän.

Enligt guvernören är det främsta turistmålet stränderna i närheten av Bangkok och de kommer att vistas i kungariket i initialt 30 dagar. De återstående 100 kinesiska besökarna i den första gruppen turister kommer att följa den första gruppen till Bangkok från Guangzhou senare i veckan.

FOTO: Thaipost

Yuthasak sa: "Förutom Covid-screeningtesterna under nationella hälsoåtgärder är registreringen av en Covid-spårningsapplikation som "Moh-Chana" också obligatorisk för alla turister."

"Om den första omgången kinesiska turister anses vara potentiellt framgångsrik, kan TAT föreslå idén att öka fler turister till CCSA och regeringen."

Yuthasak betonade också att de pågående protesterna inte skulle påverka det begränsade antalet turister denna vecka eftersom de förväntas resa utanför Bangkok när karantänen har upphört.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, Tick ​​tack, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.