39 kinesiska turister anländer till Bangkok och testade negativt för Covid-19 hittills, bekräftar turist- och sportministern idag

Bangkok -

39 kinesiska turister från Shanghai har anlänt till Bangkok i går kväll och har varit isolerade i alternativ statlig karantän i 14 dagar i huvudstaden utan några tecken på symptom hittills, bekräftade turist- och sportministern idag, den 21 oktober.

Minister Phiphat Ratchakitprakarn berättade för reportrar att de kinesiska turisterna i fråga har rest under det särskilda turistvisumet (STV) där de har markerats Covid-19-fria från sitt hemland med medicinska intyg innan de reste utomlands till Thailand. Antalet turister tillkännagavs ursprungligen som 41, men det är inte direkt klart varför antalet var färre eller varför olika siffror citerades av olika regeringskällor.

FOTO: Thai Post

De skulle lämna den alternativa statliga karantänen (ASQ) för att resa runt i landet, mestadels till stränder nära huvudstaden, efter att de testats negativt för Covid-19 coronavirus och genomfört en karantän i fjorton dagar. Alla Covid-19 negativa turister måste registrera sig och installera en spårningsapplikation för sin egen och lokala hälsosäkerhet.

De flesta av dem kommer att stanna i Thailand under lång tid, med maximalt 270 dagar, under STV-visumet som utfärdas för 90 dagar och kan förnyas 2 gånger. Varje turist har en uppskattad genomsnittlig utgift på 800,000 XNUMX baht per person under resan, tillade TAT-guvernör Yuthasak Supasorn.

En andra grupp på 147 kinesiska resenärer från Guangzhou förväntas anlända till Bangkok den 26 oktober och det kommer att finnas fler grupper av kinesiska turister efteråt. Uppskattningsvis 400 turister kommer att besöka landet senast den 2 november, enligt Phiphat. Man tror att alla kommer att komma från Kina vid denna tidpunkt.

FOTO: Komchadluek

Ministeriet uppgav vidare att återöppningen för ett begränsat antal turister också bevisar Thailands hälsoåtgärder för att hantera och återställa turismen efter att ha drabbats hårt av Covid-19-pandemin.

Samtidigt har det ännu inte bekräftats av myndigheterna när en tidigare tillkännagiven grupp kinesiska turister som skulle besöka Phuket men blev försenade på grund av oro från framstående lokala invånare skulle anlända. Regeringen håller fortfarande på att tillkännage datumet igen.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.