Olaglig hasardspelsring kopplad till Chonburi-razzia som påstås ha genererat över tio miljarder baht i intäkter

Thailand-

Sex thailändska medborgare greps för att ha drivit en illegal webbsajt för hasardspel online under namnet 'Marwin Net.com' som är kopplat till en tidigare hasardspelsräd i Chonburi. Spelringen ska ha genererat över tio miljarder baht.

Ett team från Commando Police ledd av generallöjtnant Torsak Sukwimol berättade för Associated Press idag (24 oktober) om razzian den här veckan.

Sex thailändska medborgare har gripits för påstådda att ha drivit gamblingringen som namngavs som Mr. Kietisak Jaroensuk, 27, webbplatsägaren, Mr Surin Kaewsangthong, 27, Ms. Jaruwan Pumpuang, 27, Nattaphon Kumsap, 28, Chalita Pitaksakunsasem, 27 och Mr. Taweephong Suksuwanphon, 28.

Polisen beslagtog 50 miljoner baht i kontanter, åtta lyxbilar och fem vapen laddade med kulor. De misstänkta greps i Koh Samui, Bangkok och Chonburi. En misstänkt är enligt uppgift fortfarande på flykt i ett annat land.

Generallöjtnant Torsak berättade för The Pattaya News att den ursprungliga webbservern drevs utomlands.

Den här spelringen drivs av samma operatör som gjordes en razzia för två år sedan i Chonburi enligt Torsak. Ringen ändrade namnet på webbplatsen men de använde fortfarande samma URL, tillade han.

Ringen står åtalad för olaglig drift av en onlinespelring och penningtvätt.

Polisen försöker dock stänga ner den ursprungliga webbadressen och arrestera den andra misstänkte genom att samarbeta med transnationella myndigheter.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.