Pattaya stad kommer att introducera "Pattaya Model" för att potentiellt locka kinesiska och ryska turister under ett särskilt turistvisum

Chonburi –

Staden Pattaya planerar att introducera sin egen "Pattaya-modell" för att locka utländska turister, särskilt kinesiska och ryska turister, att besöka staden under programmet för särskilda turistvisum (STV).

Pattayas borgmästare Sonthaya Khunpluem berättade för Associated Press i går, den 28 oktober, att turistförslaget syftar till att ta emot utländska turister som reser med STV-visum såväl som andra grupper som är verifierade och godkända av Center for COVID-19 Situation Administration (CCSA).

Foto: Bangkokbiznews

Borgmästaren sa: "Förra året var det 3 miljoner kinesiska turister som besökte Pattaya, följt av ryska turister med 1.1 miljoner. CCSA riktar in sig på dessa två grupper för att besöka landet under Covid-19 hälsoåtgärder för att stärka den lokala ekonomin."

"För närvarande håller vi på att etablera en kommitté mellan Pattaya City och den privata turistsektorn, såsom Eastern Thai Hotels Association och Chonburi Tourist Attraction Association, för att eventuellt planera Pattaya-modellen."

Enligt borgmästaren är privata resebyråer i samtal om att dra potentiella grupper av kinesiska och ryska turister från städer med låg risk för Covid-19 för att besöka Pattaya, som St. Petersburg, Guangzhou, Shanghai och Shenzhen.

Pattayas myndigheter samordnar också med utrikesministeriet för att överväga att välkomna utländska turister som är intresserade av att besöka Pattaya för att utföra en statlig karantän på ett hotell i Alternative Local State Quarantine (ALSQ) i Pattaya utan att behöva bo i en alternativ statlig karantän (ASQ). ) hotell i Bangkok.

Planen tros få fler turister och stimulera den inhemska turistekonomin till staden under genomförandet av det nationella nöddekretet för att förhindra den lokala spridningen av Covid-19.

"Under tiden följer vi upp med regeringen om när U-Tapao flygplats kommer att vara öppen för att ta emot STV-turister eftersom den är fullt beredd att stödja direktflyg och att strikt följa folkhälsoåtgärder för att förhindra spridningen av Covid-19," avslutade Sonthaya.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.