UPPDATERAD TIDSLINJE: Indisk man med positivt lokalt fall av Covid-19 besökte Phuket, Chiang Mai och Sukhothai

Krabi, Phuket, Chiang Mai, Sukhothai, Thailand-

En indisk man, 37, som bor på Phi Phi Island i Krabi och är en ny registrerad lokal överföring av COVID-19-viruset i Thailand, hade besökt Phuket, Chiang Mai och Sukhothai under de senaste veckorna.

Center for Covid-19 Situation Administration eller CCSA tillkännagav en indisk man som ett nytt fall av inhemsk överföring i Krabi på lördagen (7 november)th).

Läs mer om vår tidigare historia HÄR.

Folkhälsotjänstemän igår (8 novemberth) rapporterar att det nu är totalt 290 personer som har nära kontakt med den indiske mannen under de senaste fjorton dagarna. XNUMX av dem anses vara "högrisk".

Epidemiologibyråns chef Walairat Chaifu sa, "Den indiske mannen lämnade Phi Phi Island i Krabi för att åka till Phuket den 28 oktober.

Han flög till Chiang Mai den 30 oktoberth. Han körde till Sukhothai den 31 oktober för Loy Krathong-festivalen innan han flög tillbaka till Phuket den 2 novembernd.

Han besökte ett varuhus i Phuket innan han åkte tillbaka till Phi Phi Island den 4 novemberth.

Sjukdomskontrollavdelningens generaldirektör Opas Karnkawinpong sa dock att endast små mängder av viruset har hittats hos den indiske mannen.

Han menar att covid-19 inte har varit stor spridning från den indiska patienten till personer som haft kontakt med honom. Dessutom har extremt högriskkontakter, inklusive tre personer som bor med mannen, hittills testat negativa.

Patienten förblir i karantän på ett sjukhus i Krabi och är helt asymptomatisk, tillade Opas.

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.