Elva ton ketamin till ett värde av nästan 30 miljarder baht som beslagtagits i Chachoengsao-provinsen, som påstås vara den största drogbusten i Thailand hittills

Chachoengsao –

Thailands Narcotics Control Board (ONCB) har tillkännagett sin största drogbust i landet med 11.5 ton ketamin värd nästan 30 miljarder baht i ett lager i Bangpakong-distriktet i Chachoengsao-provinsen.

Justitieminister Somsak Thepsuthin tillsammans med Wichai Chaimongkol, ställföreträdande generalsekreterare för ONCB, sa till thailändska reportrar vid en pressträff igår, den 12 november, att den enorma mängden smuggelgods ketamin värd 28,750 300 miljoner baht konfiskerades efter ONCB:s utredning av XNUMX kilogram av ketamin som tidigare hade smugglats från Thailand till Taiwan.

Den utökade utredningen ledde till platsen för lagret i provinsen där de illegala drogerna enligt uppgift förvarades. En grupp narkotikapoliser slog sedan till mot lagret och fann att tusentals påsar och säckar med ketamin var packade och ordnade, redo att skickas.

Enligt den biträdande generalsekreteraren hade ONCB undersökt fallet i nästan två månader med tjänstemän från Narcotics Suppression Bureau, gränsmyndigheterna, tullen och flera andra avdelningar tills de kunde hitta lagrets adress.

Man tror att drogerna är avsedda mestadels till Europa, Australien, Taiwan, Japan och Sydkorea eftersom drogen inte är populär i Thailand, sade han.

Wichai sa till pressen: "Vi antog att dessa påsar med ketamin kommer att exporteras utomlands och vissa knarkhandlarnätverk i Thailand hade gått med på att överföra dem till andra länder och internationella organ."

"Detta är det största antalet droger som beslagtas i Thailand och kommer sannolikt att vara inblandade i ett stort multinationellt nätverk utomlands. Därför kommer vi att fortsätta att utvidga utredningen av detta narkotikanätverk för att beslagta alla egendomar relaterade till narkotikasmuggling.”

Inledningsvis efterlyses två thailändska medborgare av polisen för att vara inblandade i att transportera allt ketamin till den aktuella platsen. Myndigheten håller just nu på att spåra de misstänkta och ytterligare utöka utredningen för fler leder till ett multinationellt narkotikanätverk.

Foto med tillstånd: Narkotikakontrollstyrelsen (ONCB)

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, Tick ​​tack, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.