Det ekonomiska kravet på 500,000 XNUMX thailändska baht för sex månader sägs ha sjunkit för sextio dagars turistvisum för Thailand för enkel inresa

FOTO: Prachachat

Thailand-

Baserat på flera rapporter, skärmdumpar och uttalanden från olika sociala mediegrupper som ägnas åt det sextio dagar långa turistvisumprogrammet, har vissa ambassader och konsulat släppt ett av de största hindren för programmet för den "genomsnittliga" besökaren - ett krav på att ha 500,000 XNUMX thailändska Baht på banken i minst sex månader.

Först och främst, för de som inte känner till detta program, se vårt tidigare inlägg om detta visum nedan:

Single Entry turistvisum till Thailand krav dyker upp på vissa ambassadwebbplatser men har strikta regler och åtgärder

Det är också viktigt att notera att detta är inte Special Tourist Visa, som är ett annorlunda program och har varit det som har dominerat flest pressmeddelanden och officiell kommunikation. Som diskuterats i ovanstående artikel har det inte förekommit några officiella meddelanden från den thailändska regeringen, såsom Center for Covid-19 Situation Administration eller Tourism Authority, angående det sextio dagar långa turistvisumet, dock telefonsamtal och meddelanden till ambassader som i Storbritannien och Amerika har bekräftat att visumet finns. För information om det särskilda turistvisumet, se nedan:

Thailands "Special Tourist Visa"-information inklusive avgifter och extra avgifter förklaras

Trots bristen på officiella meddelanden i Thailand är turistvisumet legitimt och tillåter besökare, även från högriskländer, att komma in i Thailand baserat på information från ambassader. Visumet är bra för sextio dagar och kan förlängas en gång i landet, enligt den officiella informationen.

Det har varit blandade rapporter om om människor lagligt kan ändra detta visum i landet, säg till ett arbetsvisum eller pension eller något som skulle tillåta dem att stanna längre. Det verkar dock som om möjligheten "kan" finnas där enligt framträdande information om onlineresegrupper som den här nedan. Tänk på att de organisationer som driver dessa grupper inte är officiella talespersoner för thailändska myndigheter men uppger att de arbetar nära dem.

https://web.facebook.com/groups/thailandspecialtouristvisa

För de som är intresserade av att ansöka kan de kontakta sin lokala ambassad eller konsulat eller prata med deltagande resebyråer som den som driver gruppen för sociala medier ovan.

Det är också viktigt att komma ihåg att även om de strikta ekonomiska kraven verkar ha släppts finns det fortfarande många andra krav, inklusive fjorton dagars karantän på din bekostnad, flera Covid-19-tester, fit to fly, inresecertifikat från den thailändska ambassaden, obligatorisk Covid-19-försäkring för minst 100,000 XNUMX USD, hitta ett flyg som inte går regelbundet från många länder och kan måste vara semi-charterad och andra krav och ringar. Programmet är dock en start för dem i högriskländer som letar efter ett sätt att återvända till Thailand.

Slutligen, inte alla länder har ändrat de ekonomiska kraven för detta visum eller ens uppdaterat sin webbplats för att säga att detta visum existerar. Blandade rapporter har kommit in om tillgängligheten av detta visum i vissa länder. Om du är osäker, kontakta din lokala ambassad och fråga.

Sändning
Användarrecension
3.33 (3 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/