Tjock smog av PM 2.5-dammpartiklar som gradvis påverkar luftkvaliteten i övre Thailand och Bangkok

Nationella -

Luftkvaliteten i övre Thailand och Bangkok och dess närområden når nu ohälsosamma nivåer orsakade av en tjock smog av PM2.5-luftföroreningar som har funnits i Thailand i början av veckan.

Högtryck och lätt kalla vindar svävar i övre Thailand, vilket orsakar temperaturhöjningar med kall luft med morgondimma. Bergstopparna i norra Thailand förutspås svala till kalla. Människor i norr och nordost bör vara medvetna om farorna med att resa genom de dimmiga områdena, enligt den thailändska meteorologiska avdelningen.

FOTO: IQAir

Men de lätta kalla vindarna påverkar också den betydande ansamlingen och ökningen av damm och PM2.5 i vissa områden, särskilt från den 19 november till den 21:a, enligt föroreningsavdelningen.

Ett tjockt och grått moln av luftföroreningar sågs i morse i flera distrikt i Bangkok-området och några norra provinser i Thailand. Nivån av PM2.5-luftföroreningar i Samut Sakhon, Samut Prakan, Chonburi, Suphanburi, Khon Kaen och Nong Khai har också enligt uppgift nått en nivå som kan vara skadlig för känsliga grupper sedan i morse.

FOTO: Thairath

Samtidigt hade frivilliga från Armed Forces Development Command of Royal Thai Armed Forces genomfört ett vattenspraytest för att minska PM 2.5-dammpartiklar vid de väpnade styrkorna i Chaengwattana-området i huvudstaden och vid Buddhavijjalaya College i Bang Khen-distriktet.

Förberedelser av fordon och annan vattenbesprutningsutrustning måste utföras innan de används i flera områden, i enlighet med ökningen och intensiteten av luftföroreningsnivån i staden.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.