Pattayas invånare är oroade över smog och luftföroreningar

Pattaya, Chonburi-

Lokala invånare i Pattaya har visat ökande oro över luftkvaliteten i Pattaya under de senaste dagarna, där ett stort moln av vad som verkar vara smog har lagt sig över staden och skymmer utsikten och möjligheten att se öarna i Pattaya Bay .

Igår (19 novemberth), i synnerhet såg Pattaya tjock smog täcka staden, särskilt från höga byggnader och öppna områden.

Det skrämde lokala invånare på grund av potentiella hälsoproblem som tog till sociala medier samt kontaktade The Pattaya News direkt för att uttrycka sin oro.

Lokalbefolkningen uppmanas att bära skyddsmasker och vidta proaktiva åtgärder för att skydda sig mot damm när de går ut. Utomhusmotion bör enligt myndigheter begränsas.

Pattaya-områdets tjänstemän har inte direkt angett vad som har orsakat föroreningarna, men The Pattaya News noterar att massförbränning av sockerrör på landsbygden runt Thailand, inklusive nära staden, tidigare har visat sig vara den främsta orsaken. Med betydligt mindre trafik, båtar, bussar och turister på grund av Covid-19-pandemin och förbud för de flesta allmänna utländska turister att komma in i landet, verkar dessa faktorer som tidigare utnämndes som "orsaken" av tjänstemän inte vara problemet .

Sockerrörsförbränning är emot thailändsk lag men medborgare och expats klagar över att det inte tillämpas väl och som ett resultat leder till de nästan årliga föroreningsnivåerna i staden som ett resultat. Kommentarer på nätet har bett regionala och nationella regeringstjänstemän att ta en starkare ställning till sockerrörsbönder och stora företag som driver gårdarna. Dessutom har medborgare bett att kunder på gårdarna avvisar brända sockerrör, vilket också skulle hjälpa till att tvinga bönder att ta till andra metoder för skörd.

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på FacebookTwitterGoogle NyheterInstagramTikTokyoutubePinteresttalkBlädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Sändning
Användarrecension
4.33 (3 röster)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.