Åsikt: Thailands hotellindustri blöder ihjäl, regeringen måste vidta fler åtgärder när det gäller turism och ekonomiskt stöd

Följande är en opinionsledare av Andrew J. Wood som vi har fått fullt tillstånd att publicera. Åsikterna och uttalandena är hans egna.
BANGKOK: Thailand har bara rapporterat 3,880 19 fall av Covid-60 och XNUMX dödsfall sedan pandemin började och anses vara ett av världens lägsta riskländer. Men resandet och turismen lider. Utan något slut i sikte för den kvävande regeringen som införde reserestriktioner, blöder stora och små företag och kämpar för att överleva. Hotelloperatörer, enligt nation, vädjar till regeringen att återöppna landet och snart lansera åtgärder för att hjälpa deras företag, som blöder ihjäl, hävdar de.
• Suphajee Suthumpun, Dusit Thani's koncernchef, sade att om landet inte öppnas igen snart, kommer hotelloperatörer att lida stora förluster. Dessutom, sa hon, banker och finansiella institutioner beviljar inte lätt lån till turistföretag på grund av riskerna.
"Vi vill därför be regeringen att utfärda finansiella åtgärder för att stödja turistföretag och att instruera Thai Credit Guarantee Corporation att garantera lån till små och medelstora företag", sa hon.
"Vi vill också be centralbanken att lätta på reglerna för förlagslån eftersom många stora företags förlagslån närmar sig förfall."
Suphajee uppmuntrade också turist- och idrottsministeriet att inrätta en återhämtningsfond som gör det möjligt för hotelloperatörer att låna genom att använda sitt hotell som säkerhet.
"Eftersom Covid-19-vaccinet förväntas vara klart nästa år bör regeringen komma med ett e-visumsystem för att hjälpa turister att återvända till landet," tillade hon.
• Chaiyapat Paitoon, Minor Internationals Chief Strategy Officer, sa att företaget hade förlorat mer än 14 miljarder Bt under årets första nio månader, och att dess verksamheter i Thailand stod för 2 miljarder Bt av förlusterna.
Han sa att företaget kan behöva öka sin likviditet genom att antingen hitta nytt kapital eller lansera förlagslån om regeringen inte snart öppnar landet igen.
"Regeringen bör undersöka system för resebubblor, underlätta regler för självisolering och vidta åtgärder för att stödja företagare," sa han.
• Marisa Sukosol Nunbhakdi, vice vd för Hotell i Sukosol och ordförande i Thai Hotels Association, sade att regeringen borde lansera åtgärder för att hjälpa hotell, som att betala 50 procent av hotellpersonalens löner som den har gjort för nyutexaminerade.
"Regeringen bör också utöka sitt bidrag på 2 procent till socialförsäkringsfonden, sätta mark- och byggnadsskatten på 10 procent och lätta på reglerna för självisolering", sa hon.
Om reserestriktionerna lättas finns det starka bevis på att besökare kommer att komma. Enligt Barry Kenyon, den respekterade före detta brittiske honorärkonsuln i Thailand, skrev i Pattaya Mail Den här veckan har ambassader över hela världen ända sedan Thailand förnyade sitt 60-dagarsvisum (enkel inresa) i slutet av förra månaden rapporterat ett gigantiskt intresse från utlänningar som är desperata att komma bort från den hårda vintern eller att fly från sina coronavirusinfekterade hemländer.
Parkpoom Prapasawudi, vice ordförande för Erawan Groups Hotel Asset Management-avdelningen vägde också in att hotellbeläggningen har legat på 20 procent i mer än fem månader på grund av reserestriktioner.
"Situationen i Thailand skiljer sig från Kina och Europa, där beläggningsgraden är 50 till 60 procent respektive 30 till 40 procent", sa han och tillade att landet måste öppnas igen eftersom hotell inte kan överleva om beläggningen förblir så låg .
"Om regeringen inte vill öppna landet igen, bör den vidta åtgärder för att stödja hotellverksamheten," sade han och tillade att hotelloperatörer inte kunde komma med en affärsplan eftersom regeringen inte har gett några tydliga anvisningar. Regeringen bör inleda en kampanj för att öka allmänhetens medvetenhet om att återuppta landet, för det är inte möjligt för Thailand att vara fri från Covid-19 för alltid.
"Thailand och länder med låg risk för infektioner borde arbeta med resebubblor som Singapore och Hong Kong har gjort eftersom hotelloperatörer inte kan bära höga kostnader eller lägga mer pengar i sina affärer", sa han.
🔺 Under tiden, Turism- och idrottsminister Pipat Ratchakitprakarn sa att premiärminister Prayut Chan-o-cha har instruerat Center for Economic Situation Administration (CESA) att arbeta med att inrätta en återhämtningsfond för turism för att hjälpa resesektorn. Denna fond förväntas uppgå till mellan 50 och 100 miljarder Bt.
"Vi kommer också att diskutera andra förslag med premiären och CESA, särskilt e-visumalternativ, så att turister kan återvända till Thailand när Covid-19-vaccinet är klart," sade Pipat.
Inte alla idéer som kommer från regeringen fungerar. Tidigare konsul Barry Kenyon skrev att det var mycket fanfare kring tillkännagivandet av Special Tourist Visa (STV) förra månaden, som erbjuder en vistelse upp till 270 dagar, men det blev snabbt uppenbart att detta visum endast var tillgängligt för dem som kom från låg- riskerar Covid-19-länder som utesluter Storbritannien, USA och fastlands-Europa bland andra regioner.
Det finns dock andra visumalternativ tillgängliga, som tidigare rapporterats, som tillåter resor men med ett komplext antal ringar att hoppa igenom. Mr Kenyon skrev,
"De 60 dagar långa turistvisumet är tillgängligt, byråkratin är fortfarande stor men när man ansöker till ambassaden om det viktiga inresebeviset plus Covid-19 hälsotest, betalning i förskott för 14 dagars obligatorisk hotellkarantän vid landning i Bangkok, Covid-specifikt försäkring till 100,000 0 USD (nu tillgängligt enkelt online för alla i åldern 99-XNUMX) och bevis på boende i Thailand utöver karantänperioden”, sa han
Sändning
Användarrecension
3 (2 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/