60 påsar med ketamin som beslagtagits i Chachoengsaos lager innehåller inget ketamin, hävdade ONCB:s generalsekreterare i går

FOTO: Manager Online

Bangkok -

60 påsar bland 475 påsar med ketamin som beslagtogs i Chachoengsaos lager förra veckan testades initialt ketaminfria, enligt Office of Narcotic Control Board (ONCB) generalsekreterare i går, den 21 november.

Thailands Narcotics Control Board (ONCB) tillkännagav sin största drogbyte av 11.5 ton smuggling ketamin värd 28,750 12 miljoner baht i Chachoengsao förra torsdagen den 300 november, efter ett meddelande från taiwanesiska myndigheter om att 23 kilogram ketamin enligt uppgift hade smugglats från Thailand till Taiwan den XNUMX september.

Läs mer om bevakningen av det stora narkotikabeslaget HÄR

FOTO: INN News

Wichai Chaimongkol, biträdande generalsekreterare för ONCB, och Kanyanan Kongpatnitiroj, chef för Narcotics Analysis and Technical Service Institute, avslöjade att undersökningsresultaten visade att 60 beslagtagna säckar visade sig innehålla trinatriumfosfat, som tros användas för att gömma och smuggling av illegala droger utanför landet.

Enligt Wichai utfördes reagenstestningen främst på några av produkterna och avslöjade en lila färg som identifierar koncentrationen av ketamin. Men när de skickades för noggranna tester på en myndighets laboratorium hittades trinatriumfosfatämnet, som är vanligt förekommande inom livsmedels- och läkemedelsindustrin, istället i 60 slumpmässiga påsar.

FOTO: INN News

Den biträdande generalsekreteraren betonade: "Även om 60 av dem inte var ketamin, var de andra 415 säckarna ännu inte undersökta. ONCB förbereder sig för att samordna de relevanta avdelningarna, inklusive internationella organ, för att inspektera resten av påsarna som kommer att fortsätta senast denna vecka."

"Det är dock inte möjligt att bekräfta för tillfället om mängden ketamin kommer att upptäckas efter avslutad undersökning eftersom alla påsar kan användas för att dölja och lura tjänstemän vid smuggling av ketamin som redan kan ha smugglats till Taiwan, eftersom deras myndigheter hade larmat oss i september.”

FOTO: Manager Online

Wichai uppgav vidare att rättsliga förfaranden kan vidtas mot narkotikahandlare i kungariket så snart de greps eftersom fallet redan har inträffat i det internationella brottet. ONCBÂ kommer att lämna in en brottsrapport till Bureau of Narcotics för vidare utredning under överinseende av Office of International Law av justitieministerns avdelning.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Sändning
Användarrecension
3.5 (2 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.