Burmesisk invandrare testar positivt för Covid-19-sjukdomen i flyktingläger i Tak-provinsen, anses vara det senaste lokalt överförda fallet i Thailand

FOTO: Thairath

Tak –

En burmesisk arbetare, 48, hittades smittad med Covid-19 coronavirus medan han enligt uppgift bodde och arbetade på Umpiem tillfälliga härbärge i Phop Phra-distriktet i Tak-provinsen, vilket anses vara det senaste lokalt överförda fallet i Thailand.

Dr. Opas Karnkawinpong, generaldirektören för Department of Disease Control, meddelade idag, den 22 november, att de infekterade initialt hade hög feber och misstänkta symtom i samband med det dödliga viruset. Han skickades till Mae Sot-sjukhuset innan han genomförde Covid-19-testet via RT-PCR-metoden.

FOTO: Department of Disease Control of Thailand

Hans resultat avslöjade fredagen den 20 november att han testade positivt för viruset. Han ska enligt uppgift isoleras på sjukhuset och väntar på det andra testet medan hans kollegor och andra som var i nära kontakt sitter i statlig karantän. Alla har testats negativt för viruset hittills, enligt generaldirektören.

Ytterligare information om antalet högriskpersoner och annan information kommer att meddelas senare av läkare från Taks sjukdomskontrollavdelning. Dr. Opas varnade allmänheten att inte panik och hålla sig skyddad hela tiden.

FOTO: Thairath

Samtidigt har regeringen och militären i Phop Phra-distriktet vidtagit hälso- och gränsåtgärder runt skyddsrummet Umpiem, även känt som ett flyktingläger, för att övervaka och undersöka den ursprungliga platsen där viruset kom ifrån. Skyddsrummet är i princip låst och ingen tillåts för närvarande lämna lägret av någon anledning.

Den första utredningen avslöjade att patienten var en illegal invandrare som enligt uppgift hade smugglat från Thailand-Burma gränsen längs Phop Phra-distriktet innan han bodde på härbärget och led av onormalt hög feber.

Den territoriella frivilliga truppen är utplacerad för att patrullera varje potentiell gränsingång. En tillfällig avstängning i området genomförs också för att strängt förbjuda utomstående från att potentiellt sprida eller infektera från Covid-19-sjukdomen.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.