Totalt rökförbud i bostadsrätter i Thailand uppmanat av majoriteten av invånarna, enligt resultaten från Tobacco Research Center

Bangkok -

Thailands Tobacco Control Research and Knowledge Management Center (TRC) uppmanar rikstäckande bostadsrättsföreningar att införa rökrestriktioner för att skydda hälsan och integriteten i de flesta rökfria bostäder.

Den thailändska lagen bör också utse rökförbudet i bostadsrättsbyggnader eftersom de borde bli ett totalt rökfritt område för att minska effekterna av passiv rökning, säger Dr. Sasitorn Taptagaporn, biträdande dekan för forskning och akademiska tjänster vid folkhälsofakulteten, Thammasat University .

Dr Sasitorn, som också är medlem i TRC, uppgav vid ett tobakskontrollseminarium tisdagen den 24 november att rökförbudet för närvarande endast förbjuder i allmänna utrymmen, inklusive lobbyar och korridorer, men att den inte gäller hela bostadshus och enskilda bostadsrätter.

Seminariet, som anordnades av Thai Health Promotion Foundation, diskuterade också resultaten av en studie från Thammasat University om rökning i bostadsrättsbyggnader som genomfördes från september till oktober i år.

Cirka 15 procent av 1,204 48 personer i en undersökningsgrupp sa att de är vuxna rökare. 12 procent av rökarna sa att de vanligtvis föredrar att röka på sin lägenhetsbalkong eller utanför sitt rum medan endast XNUMX procent av dem sa att de vanligtvis röker i sitt eget rum.

Även om vissa njöt av sina cigaretter i sitt eget rum, sa 77 procent av de tillfrågade invånarna att de kunde känna lukten av cigarettrök även när de vistades i sitt eget rum, enligt universitetsresultaten.

I slutet av undersökningen håller majoriteten av de tillfrågade (89 procent) övervägande med om ett totalt rökförbud för bostadsrätter och andra bostadsområden.

"Fynden avslöjar ett gott tecken för att främja kraftfulla rökfria kampanjer för att respektera och skydda icke-rökares hälsorättigheter. Bostadsrättsföreningar rikstäckande bör komma överens om att göra rökfria byggnader. Och förhoppningsvis i framtiden, när bostadsbestämmelserna är allmänt förstådda, skulle den thailändska regeringen överväga en nationell lag och straff för att göra bostadsrätter verkligt rökfria, säger Dr. Sasitorn.

Foto med tillstånd: Daily News

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
3.75 (4 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.