Skara av prodemokratiska demonstranter samlades i Bangkoks utkanter i går, andra dagen i rad av politiska protester

Bangkok -

Två fredliga demonstrationer för demokrati sattes upp i Bangkoks utkanter av Nonthaburi och Samut Prakan igår, den 28 november, som anses vara den andra dagen i rad av politiska protester i landet efter en stor demonstration i Lat Phrao-korsningen i fredags.

Demonstranter började samlas vid MRT-stationen Nonthaburi Civic Center från 3:00 och vid köpcentret Imperial World Samrong i Samut Prakan klockan 4:00. innan du marscherar till Bang Na-korsningen runt 6:30.

Organiserat av lokala prodemokratiska grupper är rallydeltagare gymnasie- och universitetsstudenter, arbetare och lokala invånare som stöder de viktigaste prodemokratiska kraven, inklusive premiärministerns avgång, ett nytt konstitutionsutkast och reform av monarkin.

Protesterna lyfte också fram social och ekonomisk ojämlikhet i Thailand som, enligt demonstranterna, har förvärrats under premiärminister Prayuth Chan-O'Cha eftersom regeringen hade gynnat marknadsmonopol och en minoritet av kapitalisterna.

Både Khae Rai-korsningen i Nonthaburi och Bang Na-korsningen i huvudstaden stängdes för trafik och ockuperades av en stor skara demonstranter under hela kvällen. Arrangörerna hade avbrutit slutet av demonstrationen vid cirka 10:00. för båda webbplatserna.

Senare på kvällen tillkännagav United Front of Thammasat och Demonstration nästa sammankomst vid 1:a infanteridivisionen, även känd som King's Close Bodyguard, på söndag från 3:00. framåt.

Fraktcontainrar och taggtrådsstängsel sågs sättas upp för att blockera demonstranter från att samlas runt regementet från 1:00 i dag, vilket resulterade i tillkännagivandet om den snabba förflyttningen till högkvarteret för det 11:e infanteriregementet i Bang Khen-distriktet.

Prodemokratiska demonstranter kommer att samlas vid Wat Phra Si Mahathat BTS-station innan de marscherar till 11:e infanteriregementet i eftermiddag.

Foto med tillstånd: iLaw och Prachatai

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.