Soi Dog Foundation öppnar Humane Education Center på ett skydd i Phuket

Soi Dog Foundation öppnar Humane Education Center på ett skydd i Phuket

 

Soi Dog Foundation öppnade officiellt sitt Humane Education Center tidigare denna månad den 23 november, det första i sitt slag i Thailand som är tillägnat herrelösa djurs välbefinnande.  

 

Centret, som ligger vid Soi Dog-hemmet i norra Phuket, ingår i stiftelsens Humane Education-program. Programmet lanserades 2017 och ser ett team besöka thailändska skolor för att lära nästa generation de grundläggande principerna för djurskydd och främja empatiska attityder gentemot både ägda husdjur och frigående herrelösa.  

 

Programmet har hittills nått totalt 15,058 861 elever och XNUMX lärare. Med ett dedikerat klassrum samt pedagogiska verktyg och resurser nu på plats på härbärget, kommer Soi Dog att kunna utöka programmet och nå ett ännu större antal unga hjärnor.

 

Till lokal press, regeringsrepresentanter och studenter från Sosa School vid öppningsceremonin sa medgrundaren och ordföranden för Soi Dog Foundation International John Dalley: "Hörnstenarna i vad vi gör - vad jag tror mycket bestämt är svaren på den herrelösa hunden problem i hela Asien – är storskalig sterilisering [av herrelösa hundar och katter] och utbildning av framför allt nästa generation.

 

"Vi ser hela tiden problemen som orsakas genom att vi inte respekterar miljön och inte respekterar de andra djuren som vi delar den här planeten med. Det är därför utbildning är så viktigt.”

John tackade också de supportrar och donatorer som möjliggjorde byggandet av centret. Efter att ha klippt bandet gick eleverna in i den helt nya lokalen för den allra första klassen på plats – en rolig och interaktiv timme med rollspel, brainstorming och problemlösning. 

 

"Vi vill uppmuntra vänlighet mot djur, särskilt frigående hundar och katter, och lära ungdomar att vara ansvarsfulla husdjursägare. Detta kommer på ett hållbart sätt att minska djurplågeri och övergivande av husdjur”, förklarade Humane Education Manager Nuttawut "Film" Kumngern.

 

"Vi hoppas att en dag få se djurskydd införlivas i läroplanen i thailändska skolor, och vårt utbildningscenter är en bra start."

 

Soi Dog är redo att välkomna skolgrupper från Phuket och andra provinser till centret som kan ta emot upp till 40 elever åt gången. Skolor som är intresserade av att delta uppmanas att mejla film@soidog.org 

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/