Chiang Rai COVID-19-center bekräftar andra och tredje thailändska inrikesfallet av Covid-19 kopplat till Chiang Mai-fallet, båda i Chiang Rai

Chiang Rai-

  • Ytterligare två fall av Covid-19 har bekräftats i Chiang Rai i morse.
  • Båda är kopplade till ett fall som hittades tidigare i Chiang Mai
  • Alla tre tog sig in i Thailand illegalt från Myanmar, där ett Covid-19-utbrott äger rum.
  • De två senaste fallen hade ingen stor kontakthistorik och lämnade inte sitt hotellrum eller gick till offentliga platser, enligt myndigheterna i Chiang Rai. Det första fallet gjorde det dock.

Chiang Rai COVID-19-centret har idag (30 november) officiellt rapporterat två nya thailändska bekräftade fall kopplade till en tidigare 29-årig kvinna med ett bekräftat fall av Covid-19 i Chiang Mai.

Pattaya News rapporterade det andra bekräftade fallet igår, med mer information nedan:

Enligt ett uttalande som släpptes av Thai National News Bureau och DDC i går (29 november) är det andra fallet en vän till ett bekräftat fall på lördagen (28 november) och hade också varit med den första patienten i Myanmar.

Läs mer om vår tidigare historia HÄR.

https://thepattayanews.com/2020/11/29/thai-department-of-disease-control-confirms-second-domestic-case-of-covid-19-connected-to-chiang-mai-case-this-one-in-chiang-rai/

De andra och tredje bekräftade patienterna är kvinnor i åldrarna 26 och 23. De korsade en naturlig gräns illegalt till Thailand utan att gå i karantän och stannade i Chiang Rai på Mai Sai Inn. Den 28 november hörde de att deras vän som hade åkt till Chiang Mai hade testat positivt för Covid-19-viruset. En kvinna gick sedan och testade sig och blev också bekräftad, då hennes vän, det tredje fallet, kontaktspårades och testades också positivt.

Dessa två senare fall, till skillnad från det första fallet, bodde i första hand på sitt hotellrum och besökte inte offentliga platser, enligt myndigheterna i Chiang Rai. De använde i första hand matleverans under vistelsen på hotellet.

Det finns minst 26 personer kopplade till dessa två bekräftade fall och endast fyra anses vara högrisk. Alla testas för Covid-19-viruset och kommer att sättas i karantän, tillade myndigheterna i Chiang Rai, samtidigt som de uppmanade allmänheten att inte få panik men ändå använda försiktighetsåtgärder som att bära masker, ta socialt avstånd och tvätta händerna.

Mer följer med deras tidslinje i en separat artikel.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på FacebookTwitterGoogle NyheterInstagramTikTokyoutubePinteresttalkBlädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.