Studenter över hela Thailand bär avslappnade kläder till skolor i protest mot uniformsbestämmelser som en del av de prodemokratiska rörelserna

Bangkok -

Vissa grupper av studenter över hela landet har deltagit i sin första dag i skolan i morse, den 1 december, iklädda avslappnade kläder i protest mot thailändska skoluniformer som en del av de prodemokratiska rörelser som introducerats av aktivistgruppen "Bad Student".

Bad Student-gruppen i linje med KKC-studentpartnerna från Khon Kaen-provinsen meddelade på söndagen att elever från minst 23 skolor över hela landet kommer att delta i klasser i vardagskläder på tisdag. Grupperna uppmanar också eleverna över hela landet att göra det och inte vara rädda för att ifrågasätta behovet av att bära skoluniformer.

"Vi uppmanar er alla att bära vardagskläder till skolan istället för uniformer för att ifrågasätta dess betydelse. Kommer elever att få gå i klassen om de inte är i uniform? Kommer fritidskläder att öka ojämlikheten i skolan? Varför är det så viktigt att fokusera på uniformer i skolan?", sa KKC-uttalandet.

Från och med i morse sågs många gymnasieelever från Triam Udom Suksa School klä sig avslappnat och några bar snygga kläder innan de gick in i skolan, även om majoriteten av eleverna fortfarande bar skoluniformer och idrottsuniformer.

De prodemokratiska studenterna anser att de enhetliga reglerna är en del av Thailands föråldrade utbildningssystem som representerar foglighet och disciplin som ofrivilligt övermannar dem.

En kvinnlig seniorstudent som bar en avslappnad klädsel sa till Associated Press att det var orimligt av vuxna och lärare att försöka använda enhetliga regler mot elever. Hon bestämde sig för att klä sig fritt idag för att bevisa att om de bär eller inte bär en skoluniform inte påverkar deras potential att studera.

"Att klä sig fritt idag betyder inte att vi vill bli av med skoluniformer, det betyder att skolor bör ge sina elever lite frihet att uttrycka sig genom att klä sig hur de vill." uppgav studenten, som bad att hennes namn skulle undanhållas.

Denna civila olydnadshandling utlöste dock olika svar från lärare och skolförvaltningar, efter tillkännagivandet i söndags och i morse. Vissa skolor i Bangkok, nämligen Horwang School, Bodindecha (Sing Singhaseni) School och Kemasirianusorn School, meddelade officiellt att elever endast får klä sig enligt uniformsbestämmelser. Många elever från andra skolor ska ha fängslats på sina administrativa kontor och inte fått komma in i klassrummet.

Tvärtom har vissa privata och selektiva skolor, inklusive Triam Udom Suksa School, reagerat positivt på protesten. Elever i fritidskläder välkomnades och hälsades av skolans personal och rektor. Vissa skolor kommer inte att vidta några disciplinära åtgärder mot elever som bär avslappnade kläder också.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.