Chiang Rai bekräftar 4 nya fall av covid-19, ett av dem en lokal överföring relaterad till tre thailändska kvinnor som korsar gränsen från Myanmar illegalt

Chiang Rai-

Chiang Rais folkhälsokontor idag (3 decemberrd) har bekräftat ytterligare fyra fall av covid-19. En av dem är en lokal överföring och den första kopplad till ett kluster av thailändska kvinnor som smög sig över gränsen från Tachiliek, Myanmar, illegalt.

Tre av fallen var personer som lagligt gick igenom karantänsprocessen efter att ha lämnat in sig vid gränsen mellan Tachiliek och Mae Sai. Dessa tre hade aldrig exponering för allmänheten enligt Chiang Rais myndigheter.

Det fjärde fallet är en 28-årig man (transsexuell) som arbetade på en nattklubb i Chiang Rai, bosatt i Chiang Rai, som är kopplad till en tidigare Covid-19-positiv patient i Phayao som nyligen hade smugit sig över gränsen från Tachiliek. Hans tidslinje är nedan:

28 november: Runt 1:00 passerade tre kvinnliga vänner illegalt från Tachiliek, Myanmar för att besöka honom och bad att få bo i hans lägenhet. Senare på kvällen gick patienten till jobbet.

29 november: Umgicks med de tre vännerna som bodde hos honom. Runt 5:00 gick till ett evenemang som heter "Farm Festival" fram till 11:00 och gick sedan ut och drack till tidigt på morgonen nästa dag. Han påstår sig ha burit en mask och för det mesta vistats på ett enda område av festivalen, utan att gå in i huvudpubliken vid konsertscenerna.

30 november: Körde till Chiang Mai med samma grupp vänner med hjälp av ett personligt fordon för att lämna av dem på deras utvalda destinationer.

1 december: Reste tillbaka till Chiang Rai på en allmän buss. På kvällen gick patienten till jobbet.

2 december: Han meddelades av hälsomyndigheterna att hans vänner som smugit sig över gränsen från Myanmar testat positivt för covid-19. Han gick till ett privat sjukhus för att själv testa sig för covid-19, trots att han inte hade några symtom. Han testade positivt för Covid-19. Han sitter fortfarande i karantän för närvarande.

Myndigheterna i Chiang Rai har ännu inte kommenterat om patienten potentiellt kommer att åtalas för att ha hjälpt den tidigare gruppen som smög sig över gränsen mot lagen och, enligt dem, satte landet i fara. Folkhälsoministern, Anutin Charnvirakul, har redan sagt att alla som smög sig över gränsen mot lagen kommer att ställas inför betydande och hårda rättsliga anklagelser.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på FacebookTwitterGoogle NyheterInstagramTikTokyoutubePinteresttalkBlädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.