Hundratals oroliga invånare i norra provinser flockas till lokala sjukhus för Covid-19-tester efter flera senaste fall av Coronavirus

FOTO: INN News

norra Thailand –

Hundratals lokala människor som besökte nöjesställen i Phichit-provinsen har strömmat till lokala sjukhus igår, den 2 december, för att söka Covid-19-tester efter ett officiellt tillkännagivande om en smittad illegal återvändare som åkte till samma platser under samma period.

Ungefär 200 besökare från Bird Bar och Crocodile Rock Pub i Mueang-distriktet rusade till sjukhuset för testerna eftersom de hävdade att de åkt till platserna från den 28:e till den 30:e november, samma period som när en återvändande från Phichit som illegalt hade smugit sig tillbaka från Tachileik gränsen till Myanmar med Covid-19 hade varit.

FOTO: INN News

Båda nöjesställena var stängda i tre dagar efter order från Phichit-guvernör Rangsan Tancharoen. Många skolor var också stängda till nästa måndag eftersom några av eleverna enligt uppgift hade besökt lokalerna under samma period som den smittade återvändaren. Guvernören betonade att baren och skolorna inte hade gjort något fel som svar på några på sociala medier som var upprörda.

Andra samhällsaktiviteter och sociala sammankomster i varuhus, restauranger och andra nöjesställen var tillgängliga men under en strikt New Normal-policy och andra hälsobestämmelser.

FOTO: Chiang Mai News

Liknande situationer inträffade också i Chiang Mai när cirka 100 oroliga invånare rusade till offentliga och privata sjukhus sedan 1 december för att söka Covid-19-tester. Sjukhusen gav dock bara gratis tester till hög- och lågriskgrupper av människor som hade en resehistoria som liknar smittade återvändare.

Samtidigt försäkrade Chiang Mais vice guvernör, Weeraphan Dee-on, allmänheten att inte få panik eftersom myndigheterna noga övervakar sjukdomsöverföringen och undersöker människor i riskgrupperna.

"Återkomsten av Covid-19 i landet har ännu inte påverkat turistnäringen i Chiang Mai. Privata turistsektorer tror också positivt att provinsen fortfarande är säker. Kommande evenemang och aktiviteter kommer inte att skjutas upp och inhemska turister behöver inte sättas i karantän, men de rekommenderas att strikt följa New Normal-restriktioner och hälsobestämmelser." betonade vice guvernören.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.