2 personer dödade, 5 skadade efter att en rasande motorcyklist brutalt knivhugg flera civila på Udon Thani-vägen i går

Udon Thani –

Två oskyldiga människor dödades och fem andra skadades efter att en rasande motorcyklist körde motorcykel och spontant knivhögg flera civila vid Naresuan Road Crossing i Udon Thani-provinsen igår, den 5 december.

Polis från Udon Thani provinspolisstation larmades om den chockerande händelsen vid 1-tiden innan de anlände till platsen och upptäckte att två elever låg på vägen och allvarligt skadade av stickskador.

Unchaya Bunyuan, 16, skadades allvarligt efter att ha blivit brutalt knivhuggen i hennes hals. Hon dödförklarades senare på Udon Thanis sjukhus. En annan student, Nattawadee Phoprom, 17, skadades också av ett sticksår ​​i munnen och behandlades på samma sjukhus.

Kameraövervakningsfilmer i korsningen fångade också en långhårig manlig motorcyklist som lämnade platsen med en orange-svart motorcykel innan han högg en annan 45-årig kvinna som stod 100 meter bort på hennes kind och sedan attackerade ett annat 20-årigt offer som var ligger ytterligare 100 meter bort. Samtliga fördes till Udon Thani-sjukhuset.

Den rasande mannen ska ha fortsatt att åka för att överfalla en 16-årig pojke och en 33-årig kvinnlig fotgängare och döda en 22-årig universitetsstudent, Chonlada Hinkham, som åkte på en motorcykel längs Surakan Road.

Totalt trettio poliser och räddningsvolontärer samlades och tillfångatog så småningom den påstådda angriparen, Ithipon Imphueng, ålder okänd, som bar en fällkniv i handen. Under ett informellt förhör mumlade han bara i slumpmässiga ord med sluddrigt tal som inte var vettigt, enligt polisen.

Hans vän, som bara utnämndes till pressen som Subin, berättade för polisen att han också körde på samma motorcykel men lyfte plötsligt efter att ha sett sin vän "förlora den fullständigt" med sina ord och ta fram en kniv som förvarades i motorcykeln och började sticka andra människor på måfå.

Enligt Subins uttalande skulle paret gå från en årlig festival i staden för att släppa av honom i hans hem men Ithipon började misstänksamt åka runt i området i en cirkel. Deras fordon stannade för rött ljus vid Naresuan Road Crossing när Ithipon brutalt började attackera de två första kvinnorna som åkte bredvid honom. Subin lyfte chockerande innan hans vän fortsatte rida och började attackera många fler offer. Subin hävdade att Ithipon inte hade visat några tecken på problem på festivalen eller innan incidenten började och att det inte fanns några trafikincidenter som kunde ha startat vägraseri.

FOTO: Sanook

Från och med i eftermiddags var Ithipol kvar i polisens arrest på Udon Thani polisstation och skulle undersökas för psykologisk testning för att bevisa om han led av något psykiskt tillstånd under misshandeln eller inte.

En psykiater berättade dock för pressen att Ithipon kunde svara på alla frågor på ett förnuftigt sätt men han uppgav att han inte kände igen vad som hände under tiden för attacken.

"Den påstådda gärningsmannen hade ingen historia av psykiatrisk behandling i Udon Thani eller närliggande provinser. Men han hade en historia av drogmissbruk och alkoholanvändning. Men den psykologiska undersökningen och resultaten av urin- och blodproven skulle behöva lite tid för att bekräfta den exakta informationen om hans fysiska och psykiska tillstånd”, sa psykiatern.

Under tiden kommer Udon Thani Provincial Justice Office att ge ekonomisk hjälp till familjen till de två avlidna för 110,000 XNUMX baht vardera. Udon Thanis byrå för social utveckling och mänsklig säkerhet hjälper också offrens familjer med psykologiskt stöd.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
5 (3 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.