Alkoholförsäljning och reklam på onlineplattformar är förbjudna från och med idag i Thailand

Nationella -

Förbudet mot försäljning och marknadsföring av alkohol på nätet börjar äntligen idag, den 7 december, efter meddelandet av Royal Gazette i början av september.

Påminns av den kungliga thailändska polisen vid en presskonferens i fredags, de nya reglerna inkluderar försäljning eller reklam för alkoholhaltiga drycker genom alla digitala och sociala medieplattformar.

De som bryter mot lagen kommer att bli föremål för upp till sex månaders fängelse och böter på upp till 10,000 XNUMX baht eller bådadera, enligt polisöverste Siriwat Deepor, biträdande talesman för den kungliga thailändska polisen.

Denna rättsliga åtgärd, som nämns i anmälan, är anpassad till den nuvarande situationen med ökningen av nätaffärer i Thailand och den utfärdas för att förhindra att minderåriga under 18 år har enkel tillgång till att köpa alkohol och för att minska de olyckor som kan har orsakats av alkohol.

Dr. Niphon Chinanonwet, direktör för Office of the Alcoholic Beverage Control Board, sa vid konferensen att förbudet är lika tillämpligt på både små och stora återförsäljare och försäkrade att endast alkoholförsäljning var avsedd att levereras på distans på sociala medieplattformar som Facebook , Line och webbplatser var förbjudna.

Förbudet utesluter därför att betala för alkoholhaltiga drycker via elektroniska kanaler i butiker, restauranger eller andra licensierade anläggningar som serverar alkoholhaltiga drycker. Frågor har uppstått, noterar The Pattaya News, om detta kommer att påverka livestreaming som har blivit populärt i många Pattaya-anläggningar och det verkar som att svaret hittills är nej, eftersom de flesta ställen bara annonserar "drycker" och inte specifika alkoholhaltiga drycker och det finns ingen leverans eller konsumtion av en dryck utanför en licensierad anläggning.

Tidigare gällande lagar kommer fortfarande att gälla utöver de nya reglerna. Försök att övertala och införa alkoholhaltiga produkter som bryter mot alkohollagen kan dömas till högst ett års fängelse och böter på upp till 500,000 XNUMX baht eller bådadera.

Skatteflyktsfall kommer att bestraffas baserat på volymen såld alkohol, medan alla som säljer till minderåriga kommer att bryta mot barnskyddslagen, avslutade den biträdande talesmannen.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.