Grupp på 80 anställda greps över hela Thailand för att ha drivit fem illegala webbsidor för hasardspel online, med pengar i omlopp på mer än 33 miljoner USD

Bangkok -

En grupp på mer än 80 påstådda gärningsmän greps igår, den 8 december, i provinserna Sa Kaeo, Bangkok och Nakhon Ratchasima för att de påstås ha drivit mer än fem illegala hasardspelswebbplatser i Thailand, med en cirkulerande fond på mer än 33 miljoner USD.

Polisgeneralen Damrongsak Kittiprapat tillsammans med tjänstemän från Technology Crime Suppression Division (TCSD) tillkännagav en stor razzia mot fyra påstådda spelkontor över hela landet efter brottmålsdomstolens husrannsakningsorder som utfärdades den 7 december.

TCSD:s officiella team gjorde en razzia på det första kontoret i Aranyaprathet-distriktet i Sa Kaeo-provinsen, där det i beslutet beskrevs som en arbetsplats för anställda att svara på kundfrågor via chatboxen på en webbsida för hasardspel online, Lucabet 888.

Webbplatsmoderator Itthidej Khamkrung, 25, och ytterligare 76 anställda fångades på platsen. Totalt upptäcktes också 45 datorer, 10 bärbara datorer och 90 datorskärmar och beslagtogs av myndigheterna.

Den andra kontorsbaserade platsen observerades vid två kommersiella byggnader i Don Mueang-distriktet i Bangkok samma dag. Eftersom det inte var arbetstid var byggnaderna, registrerade som Net Winner Group Co. Ltd, endast upptagna av 2 programmerare och en hemmafru tillsammans med trettio datorer.

Det tredje hemmakontoret låg också i Don Mueang-distriktet och undersöktes eftersom husägaren, vars namn inte avslöjades för pressen, troddes vara en av webbplatsens operatörer. Fyra lyxfordon, inklusive en Toyota Alphard, Benz GLC250 SUV, och två Porsche sedans, och bevis på finansiella rapporter relaterade till en onlinespelwebbplats hittades också i huset.

En slutlig dom ledde till en räd mot ett hus i Phra Thongkham-distriktet i Nakhon Ratchasima-provinsen, där en kvinnlig misstänkt upptäcktes tillsammans med påstådda bevis på finansiella rapporter relaterade till en webbsida för hasardspel online.

Polisgeneral Damrongsak avslöjade vidare att alla tillhörigheter till 5 datorer, 10 bärbara datorer, 90 datorskärmar, 4 lyxbilar och otaliga mobiltelefoner och sim-kort beslagtogs medan totalt 80 misstänkta fördes till TCSD-avdelningen för förhör.

Den första utredningen avslöjade att företaget hade tjänat mer än 33 miljoner USD per månad i sina cirkulerande medel från att driva mer än 5 spelwebbplatser, såsom Lucabet888, UFO88, PGSlot678, Luca555 och Luca999, enligt biträdande kommissionär Damrongsak.

"Polisen håller på att undersöka och utöka de finansiella och redovisningsmässiga vägarna relaterade till spelwebbplatserna." avslutade han.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.