Pattayas myndigheter kommer att investera cirka 775 miljoner baht i "Old Town Naklua" turismutvecklingsprojekt

Chonburi –

En extra budget på mer än 775 miljoner baht är initialt planerad att investeras i utvecklingsprojekt som "Old Town Naklua" för att främja livsstilsturism, lyfta fram lokala fiske och andra unika turismaktiviteter, säger Pattayas borgmästare Sonthaya Khunplume.

Enligt borgmästaren är turismprojektet "Old Town Naklua" ett av "NEO Pattaya"-projekten, tillsammans med projektet "New Koh Larn", som syftar till att stärka infrastrukturutvecklingen i den lokala turistnäringen och att uppfylla ambitionen att bli en avgörande del av den ekonomiska återhämtningen i Pattaya och dess lokala samhällen i framtiden.

Projektet "Old Town Naklua" har planerats för 11 stora projekt med en total budget på mer än 425 miljoner baht som i första hand skulle spenderas för att utvecklas till lokal samhällsbaserad turism och tillföra värde till det gamla samhället i Naklua-området. Lokala Naklua-invånare tror att den traditionella livsstilen för det lokala fisket säkert kommer att locka fram turister tillsammans med andra turismaktiviteter för att förbättra livskvaliteten för människor i Naklua-området. Pattaya Tourism-tjänstemän tror att genom att lyfta fram livet och erfarenheterna av traditionellt kulturfiske i Thailand kommer att dra ett stort antal turister till Pattaya-området.

Borgmästaren uppgav vidare att Nakluas projekt på 425 miljoner baht (återstoden används på Koh Larn) i första hand inkluderar:

  1. En 5-vånings parkeringsbyggnad med en flytande botanisk trädgård och en utsiktspunkt över Naklua-området, med en ungefärlig investering på 96 miljoner baht.
  2. Ett utvecklingsprojekt för en färskvarumarknad för turister att till fullo njuta av smaken av lokal mat medan de beundrar det vackra landskapet på Naklua-stranden, under en budget på 4.5 miljoner baht
  3. En landskapsförbättring av en lokal park i linje med utvecklingsplanen för den östra ekonomiska korridoren (EEC) med en budget på 30 miljoner baht
  4. Byggande av en vandringsled längs Lan Po Naklua-marknaden och en utsiktsplats över Pak Khlong Naklua och fågelskådningsaktiviteter i linje med EEG:s utvecklingsplan under budgeten på 30 miljoner baht
  5. Andra förbättringar som involverar den ikoniska utsiktspunkten Pak Khlong Naklua och Nok Yang-kanalen med en budget på 10.4 miljoner baht
  6. Korrekt byggande av en naturstig vid mangroveskogen i Nok Yang-kanalen i linje med EEG:s utvecklingsplan under budgeten på 15.5 miljoner baht.
  7. Ett hamnbyggeprojekt vid Naklua fiskeby under en stödbudget på 50 miljoner baht
  8. Konstruktion av en vattendamm vid Naklua-kanalen med en budget på 110 miljoner baht
  9. Ytterligare konstruktion och förbättring av Nok Yang-kanalen, under en subventionsbudget på 46 miljoner baht, ett utvecklingsprojekt för samhällsservicecenter, med en budget på 8.2 miljoner baht, och ett bevarandeprojekt av en gammal postkontorsbyggnad för att främja turism, med ytterligare 24 miljoner baht.

Resten av budgeten kommer att äga rum på Koh Larn med aktiviteter som omfattar renovering av piren, gångvägar runt ön, transporter och turistanläggningar.

Sonthaya drog slutsatsen att utvecklingsplanen för "Old Town Naklua" under strategin "NEO Pattaya" som har varit kontinuerligt i planeringen gradvis kommer att presentera mer konkreta resultat för allmänheten och kommer att avslutas inom 3 år. Han trodde också att projektet säkert kommer att göra Pattaya till den perfekta staden för turism, boende och affärsändamål.

Thai Källa: Sophon Cable TV (STV), skriven och översatt till engelska av The Pattaya News Team

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
4 (1 röst)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.