Bangkok rankas bland de 10 bästa städerna i de mest förorenade städerna i världen efter att PM2.5-smoggen återvänder idag

FOTO: Thairath

Bangkok -

Bangkok rankades bland de 10 bästa städerna i världens mest förorenade städer idag, den 14 december, med sitt luftkvalitetsindex (AQI) på 162 amerikanska AQI och en PM2.5-nivå på 76.6 µg/m3, enligt en lista efter IQ Luft.

Tjock smog av PM2.5-dammpartiklar har återvänt till Bangkok och närliggande provinser, inklusive Chonburi, under den senaste helgen. De flesta områden i staden och dess närområden har nivåer av PM2.5-föroreningar som överstiger säkerhetsstandarden, enligt en luftkvalitetsrapport från Department of Pollution Control.

Bangkok Air Quality and Noise Management Division tillkännagav ett luftkvalitetsindex i realtid på sin webbplats att luftkvaliteten i alla 56 områden i huvudstaden börjar påverka hälsan, med den högsta PM2.5-nivån på 85 µg/m3 i Khlong San-distriktet, Phra Nakhon-distriktet och Dusit-distriktet.

Luftföroreningen PM2.5 är också på ohälsosamma nivåer i omgivande provinser, inklusive Chonburi. IQ Air rapporterade att luftföroreningarna i provinsen nådde en ohälsosam nivå med en AQI på 155 och en PM2.5-nivå på 62.3 µg/m3.

Samtidigt i Pattaya anses smogen och luftkvaliteten vara ohälsosam för känsliga grupper med en AQI på 138 och en PM2.5-nivå på 50.5 µg/m3 från och med i morse. Känsliga grupper bör bära en mask utomhus och stänga sina fönster för att undvika smutsig utomhusluft.

Även om det exakta skälet till smogen varierar beroende på källa och myndigheter The Pattaya News noterar att mängden trafik och fordon under tidigare år fick lejonparten av skulden i Pattaya, särskilt när det gäller turistbussar. Även om Pattaya såg ett ökat antal inhemska turister under den senaste helgen på grund av Pattaya Music Festival är mängden luftföroreningar, enligt olika miljöexperter och Department of Pollution Control, en mängd olika faktorer.

En av de största faktorerna som driver luftföroreningarna enligt experter är bönder som använder traditionell förbränning av åkrar för att bränna grödor (särskilt sockerrör) vid den här tiden på året över hela Thailand, vilket i sin tur leder till nivåer av luftföroreningar. Även om det tekniskt strider mot lagen tillämpas denna metod för jordbruk inte ofta, särskilt på landsbygden och i avlägsna områden. Andra faktorer, såsom fordonsavgaser i och runt Bangkok, förbränning av sopor, brist på vind och regn (även om en del förväntas idag) bidrar också till problemet. Enligt den thailändska meteorologiska avdelningen kan problemet pågå under hela vintersäsongen och myndigheterna i Bangkok diskuterar att införa ytterligare restriktioner och regler kring källor till potentiella föroreningar.

 

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.