Thailand kommer att bygga sin egen rymdfarkost för att kretsa runt månen inom 7 år från och med i januari, säger MHESI Minister

FOTO: Thai Post

Bangkok -

Thailand planerar att bygga och skjuta upp sin egen rymdfarkost för att kretsa runt och utforska månen inom sju år, hävdade ministern för högre utbildning, vetenskap, forskning och innovation (MHESI) idag.

Innovationsminister Anek Laothamatas avslöjade för pressen under en presskonferens med "Covid-19 Vaccine For Thais" vid Chulalongkorn University auditorium idag, den 14 december, att förutom Thailands egen Covid-19 vaccination kommer den thailändska regeringen officiellt att tillkännage ett rymdfarkostprojekt i mitten av januari nästa år.

FOTO: Thairath

Rymdfarkosten kommer att skjutas upp och kretsa runt månen under de kommande 7 åren, enligt ministern. Thailand skulle vara det femte landet i Asien att skicka sina egna rymdfarkoster till månen, efter sådana från Kina, Indien, Japan och Sydkorea.

Projektet är initialt planerat för 7 år och kan i första hand etableras under en fond från det thailändska folket. Mer information om finansiering kommer att meddelas senare, tillade han.

FOTO: Thairath

Anek sa: "Förutom det viktiga tillkännagivandet om Covid-19-vaccinproduktion, tillkännager vi också stolt att Thailand kommer att vara den femte nationen i Asien som kommer att kunna bygga en rymdfarkost och skicka den att kretsa runt månen."

"Ministeriet för högre utbildning, vetenskap, forskning och innovation och den thailändska regeringen lovar att kontinuerligt gå framåt för vårt lands framtid. Projektet kommer för alltid att förändra thailändarnas hela perspektiv att Thailand inte längre är ett utvecklingsland utan är ett land med en framtid, möjlighet och hopp.”

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.