300 kilo ketamin beslagtagits i lager i Nonthaburi, polis bekräftar faktiska droger

Nonthaburi –

Mer än 300 kilo ketamin upptäcktes packas i flera överdimensionerade, vita säckar i ett lager i Nonthaburi-provinsen tidigt på morgonen den 16 december, meddelade den biträdande nationella polischefen i eftermiddags.

Polisgeneralen Manu Mekmok berättade för pressen att razzian utfördes av den kungliga thailändska polismyndigheten och tjänstemän från Taiwans kriminalundersökningsbyrå (CIB) efter att ha fått ett tips om att en enorm mängd av de illegala drogerna förvarades i lagret i väntan på att bli exporteras till Taiwan.

En av de misstänkta, Sawapha Nasalee, 29, greps också på platsen. Sawapha hävdade att hon var ansvarig för att hantera och överföra drogerna till lagret innan hon packade dem i påsar med tapiokamjöl för att kamouflera myndigheternas konfiskering.

Polisen har bekräftat att totalt 39 påsar innehöll 300 kilo ketamin blandat med ytterligare 550 kilo tapiokamjöl. De togs alla i beslag som ledtråd för att upptäcka fler misstänkta som eventuellt kunde vara inblandade i aktiviteterna.

”Det beslagtagna ämnet är inte tapiokamjöl utan det är en narkotisk drog. Polisen kan tydligt skilja på mjöl och narkotika.” Manu tillade, vilket uppenbarligen var en referens till en mycket publicerad byst tidigare i år där ett drag som ursprungligen identifierades som ketamin visade sig inte vara det.

Den utökade utredningen ledde också till att 228 kilo heroin beslagtogs i ett hus i Bangkoks Ratchadapisek-område. Det tros vara under delegation av samma grupp misstänkta, enligt polisen.

Manu sade: "Utredningen avslöjade att varje medlem av smugglingsgruppen har sin egen skyldighet att framgångsrikt bedriva smuggling från den norra gränsen innan de transporteras till nordost genom att blanda dem med tapiokamjöl i påsarna."

"De gömdes i fraktcontainrar och överfördes till Bangkok eller andra närliggande provinser innan de skickades till Bangkoks hamn och fraktades till Taiwan."

Myndigheterna jagar efter fler misstänkta och undersöker om fallet är relaterat till den tidigare stora konfiskeringen av ketamin vid Chachoengsao-lagret förra månaden., som uppenbarligen visade sig vara en falsk flagga och kanske ett upplägg av smugglingsgrupper för att kasta poliser från deras spår.

Foto med tillstånd: Thai News Agency

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, Tick ​​tack, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.