Bangkoks myndigheter säger att de vidtar beslutsamma åtgärder för att på lång sikt ta itu med PM2.5 luftföroreningar

Bangkok -

Premiärminister Prayut Chan-O'Cha har beordrat relaterade myndigheter att vidta allvarliga åtgärder mot luftföroreningarna av PM2.5-dammpartiklar som fortsätter att plåga Bangkok och omgivande provinser denna vecka.

Premiärministern uttryckte sin oro över den ohälsosamma smogen under öppningsceremonin av Bang Sue Grand Station igår, den 15 december, och beordrade alla ministrar som var involverade vid regeringsmötet att tillsammans lösa PM2.5-dammproblem.

Han uppmanade också pendlare att använda kollektivtrafik snarare än privata bilar, medan den relaterade föroreningspolicyn, såsom begränsad öppen förbränning och upptäckt av svart rök, skulle genomföras på ett avgörande sätt. Regeringen skulle också vidta rättsliga åtgärder mot användningen av fordon vars körkort löpt ut.

Pongsakorn Kwanmuang, talesperson för Bangkok Metropolitan Administration (BMA), sa att Pollution Control Department (PCD) och BMA hade bett om samarbete med de ansvariga myndigheterna, inklusive Bangkok och dess omgivande provinser och ministeriet för jordbruk och kooperativ, för att stoppa jordbruksprojekten i öppen eld och stora byggprojekt i storstadsområdet och dess närområden under perioden 14-17 december. Pattaya News noterar att även om öppen eldning av gårdar tekniskt sett strider mot thailändsk lag så upprätthålls det sällan, särskilt på lokal nivå i byar och provinser på landsbygden.

En av BMA:s brådskande åtgärder för att bekämpa de pågående luftföroreningarna inkluderar sprutning av vatten för att tvätta bort trädlöv och huvudstadens vägar, samt rengöring av allmän egendom som busshållplatser, postlådor och gångbroar.

Vissa skolor inom Bangkoks jurisdiktion rekommenderas att hoppa över utomhusaktiviteter och morgonsamling. De som arbetar utomhus uppmuntras starkt att bära N-95-masker.

Liksom de senaste dagarna har halten av PM2.5-dammpartiklar i huvudstaden nått den högsta på 118 mcg/cm. medan luftföroreningarna i Samut Prakan, Nonthaburi, Samut Sakhon och Pathum Thani också har förvärrats på grund av PM2.5-dammöverskridandet. Men från och med i eftermiddags, den 16 december, visar luftkvalitetsindex att situationen förbättras dramatiskt, även om långsiktiga åtgärder kommer att behövas enligt PCD.

Foto med tillstånd: Pollution Control Department (PCD)

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, Tick ​​tack, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.