Egyptisk misstänkt greps i Bangkok för att ha stannat för länge och utpressat andra utlänningar med skyddsracket

Bangkok -

En egyptisk medborgare, vars namn endast avslöjades för pressen som Mohamed, tillfångatogs i Bangkok i går, den 15 december, efter att ha olagligt utpressat och samlat in pengar från utlänningar i utbyte mot påstått skydd under deras vistelse i Thailand.

Enligt immigrationschefen Sompong Chingduang var Mohamed initialt efterlyst för övervistelse i 1,772 37 dagar, men en ytterligare utredning avslöjade senare att den XNUMX-årige misstänkte också var inblandad i droger och en utpressningsverksamhet mot andra utlänningar som levde illegalt i kungariket.

Han hade enligt uppgift samlat in pengar från utlänningar i utbyte mot skydd och hävdade att han och hans vänner kunde ge säkerhet till dem som bodde i Thailand utan polisingripande. Offren var skyldiga att betala dem månadsvis, annars skulle de skrämmas och skadas fysiskt.

Den misstänkte sågs ibland vandra bland nöjesställen i Bangkok för att påstås sälja och distribuera droger till utländska grupper. Hans bakgrund tydde också på att Mohamed tidigare hade gripits för att ha ägt och sålt kristallmetamfetamin 2017. De exakta omständigheterna kring resultatet av detta fall var inte omedelbart klarlagda och varför han hade släppts efteråt.

Gripandet skedde vid en shoppinggata på Rama 9-vägen. Han fördes till Suan Luangs polisstation, där han enligt uppgift befanns sakna sitt pass under sin vistelse.

Inledningsvis ska Mohamed ha erkänt att ha blivit tillfångatagen av Lumphinipolisen 2017 för att ha haft droger. Han anklagades för överseende och utpressning och sitter nu häktad av den kungliga thailändska polisen för rättsliga förfaranden.

Foto med tillstånd: Immigration Bureau

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, Tick ​​tack, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
5 (3 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.