Thai Narcotics Bureau tillkännager fem narkotikagripanden, en avser tidigare konfiskering av 300 kilo ketamin i Nonthaburi lager förra veckan

Bangkok -

Narkotikabyrån för den kungliga thailändska polisen, ledd av biträdande befälhavare för Metropolitan Police Montri Yimyam, tillkännagav fem narkotikabyten i hela landet idag, den 20 december. En involverar den tidigare arresteringen av 300 kilo ketamin i Nonthaburi-lagret i onsdags.

Adis Charoensawat från 3rd Division of Narcotics Suppression rapporterade tre fall av narkotikagripanden under de senaste veckorna. Den stora genomfördes efter att en omfattande utredning avslöjat fler detaljer i fallet med 300 kilo ketamin som beslagtagits i Nonthaburi.

Ett par, Narongchai Nuntatlek och Araya Aunpongpong, från Chiang Mai greps efter arresteringen av Saowapa Nachalee i ett lager i Nonthaburi. Paret ska ha ansvarat för att koordinera och förbereda leveransen av den enorma mängden illegala droger innan de exporterades till Taiwan.

Myndigheterna spårade deras plats och arresterade dem så småningom vid Bhumibol Dam i Tak-provinsen. De fördes till 3:e divisionen för ytterligare förhör och åtalades initialt för att de tillsammans innehade narkotika i kategori 1 (heroin) och kategori 2 (ketamin) utan tillstånd.

Befälhavare Wutthipong Nawin från 4:e divisionen av Narkotikabekämpningen avslöjade den andra arresteringen av Chokchai Noi Kraisakli, 23, och Athitaya Kloymun, 22, med 600 kilo cannabispinnar i Phatthalung-provinsen. Det genomfördes efter att myndigheterna fått ett tips om att det skulle förekomma narkotikasmuggling till klienter i de södra provinserna.

En misstänkt lastbil upptäcktes på Asian Highways (Highway 41), på väg från Phatthalung till Song Khla-provinsen. Fordonet stoppades vid en poliskontroll och genomsöktes av myndigheterna tills det upptäcktes en viss mängd cannabis inuti. Chokchai och Athitaya som befann sig i bilen åtalades först för att ha innehaft narkotika i kategori 5 (Cannabis) innan de fördes till en lokal polisstation.

I det tredje stora fallet fångades två män, Saret Khunrat, 36, och Apichai Salam, 38, med cirka 270 kilo cannabis och två privata bilar i Chumphon-provinsen förra torsdagen den 17 december.

En grupp poliser inspekterade området längs Petchkasem Road (Bangkok-Chumphon) framför Chumphon Vehicle Checkpoint Office när de hittade en misstänkt lastbil, registrerad i Songkhla-provinsen, som körde igenom. Poliserna kallade sedan fordonet för att stanna för en fordonssökning innan de upptäckte cirka 270 kilo cannabis gömt i bagageutrymmet och täckt under påsar med vattenmelon.

Männen som reste med den aktuella pickupen greps vid 4:e divisionen och åtalades för olagligt innehav av kategori 5 (Cannabis) narkotika utan tillstånd.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.