Detaljer om fyra nya lokala fall av Covid-19 Coronavirus upptäcktes i Nonthaburi, Pathum Thani och Bangkok i morse

Nationella -

Fyra lokala fall av Covid-19 Coronavirus upptäcktes i Nonthaburi, Pathum Thani och Bangkok i morse den 22 december.

Smakämnen första och andra fall involverar en 39-årig man och en 37-årig fru som driver en mobil livsmedelsbutik i Samut Prakan och Bangkok och som rutinmässigt gick till räkmarknaden i Samut Sakhon för att köpa ingredienser varje morgon.

Enligt Nonthaburi Covid-19 Center ska paret ha rest till marknaden dagligen klockan 9:00 för matvaror innan de körde längs Nonthaburi-området och Ramintra-Nawamin-området i huvudstaden för att sälja färska förnödenheter på en mobil livsmedelsbil.

De körde på den planerade sträckan från tisdag till söndag och skulle vila hemma på måndagar. Deras rutt kan ses nedan.

Tisdag: Ruak-templet i Bang Kruai-distriktet, Chotikarn-templet, Kean-templet och Tuek-templet i Nonthaburi

Onsdag: Soi Phin Thong via Central Rattanathibet-rutten, gör en U-sväng och kör längs gränden. Gå sedan in i Samornkoti-templet och kör genom Klang Bang Sue-templet innan du går in i Jitmuangnon-boxning och Nakhon In-templet i Bangkok-Nonthaburi-området

Torsdag: Ramindra Km.8, Suwanprasit-templet, Soi Khao Khubon och Soi Nawamin 27 i Bangkok

Fredag: Bang Oi Chang-templet i Bang Kruai-distriktet, Ruak-templet, Chotikaram-templet och Tuek-templet i Nonthaburi

lördag: Suan Phak Road Soi 50 (Bang Kruai) och kör längs tågspår och avresa vid Suan Phak (Rama 7)

Söndag: Serithai Soi 50 på Khubon road

Smakämnen tredje Fallet är en tjänsteman som arbetar vid National Science and Technology Development Agency (NSTDA), som ligger nära Thammasat Rangsit University, bekräftade chefen Narong Sirilertworrakul i morse.

Officeren arbetade inte i NSTDA-byggnaden förrän den 16:e och 17:e december. Polisen hade enligt uppgift hög feber den 17:e och bad om sjukskrivning dagen efter och stannade på deras plats hela dagen utanför NSTDA och Thammasat Rangsit University.

Patienten åkte till ett lokalt privat sjukhus den 19:e och sökte Covid-19-testet den 20:e. Deras resultat visade sig vara positiva för Covid-19 Coronaviruset igår. NSTDA larmades om den infekterade tjänstemannen av Pathum Thani folkhälsomyndigheter och hade tillfälligt stängt byggnaden från den 22-24 december för en sjukdomsutredning.

Totalt 8 nära kontakter listades i en högriskgrupp och testades för Covid-19 på ett lokalt sjukhus medan alla anslutna medel- och lågriskgrupper fick rådet att arbeta hemifrån och utföra lokal karantän i 14 dagar.

Smakämnen fjärde Fallet upptäcktes i Bangkok och var ägare till en fisk- och skaldjursrestaurang nära Krung Thon Buri BTS-station, som enligt uppgift reste till Mahachai-marknaden i Samut Sakhon efter ingredienser.

Ägaren, 49, sökte ett Covid-19-test den 19 december på grund av oro efter att ha besökt räkmarknaden, där nästan 1,000 19 personer bekräftades ha ett positivt test för Covid-XNUMX. Hennes resultat i går visade sig också vara positivt för viruset, men hon är helt asymtomatisk.

Hon är nu isolerad och under behandling på ett lokalt sjukhus. Samtidigt tillkännagav restaurangen sin tillfälliga stängning från och med idag och bad vänligt sina kunder som besökte platsen från den 8 december och framåt att utföra lokal karantän och söka ett Covid-19-test om möjligt.

Enligt hennes dotter hade ägaren rest till Mahachai räkmarknad från den 8:e till den 15:e december och även besökt Siam Square One i centrala Bangkok den 14:e december. Hon arbetade på restaurangen varje dag från den 8:e till den 20:e december utom måndagar.

Siam Square One, där tusentals människor besökte varje dag, fortsatte att vara öppet idag trots tillkännagivandet, under tiden har ett kafé i köpcentret tillfälligt stängt och bett sina anställda att utföra statlig karantän i 14 dagar efter att patienten enligt uppgift besökt platsen den 14 december. Köpcentret sa att de hade utfört städning och kände sig trygga i sina åtgärder.

Från och med i eftermiddags har Center for Covid-19 Situation Administration bekräftat totalt 16 lokala fall som är thailändska medborgare som är kopplade till Samut Sakhon. De är för närvarande i karantän på lokala sjukhus i Saraburi 3, Chachoengsao 1, Bangkok 5, Pathum Thani 2, Phetchaburi 1, Samut Prakan 2, Uttaradit 1, Nakhon Pathom 1.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, Tick ​​tack, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.