Samut Songkram och Song Pee Nong-distriktet i Suphan Buri stängs av till nyår på grund av ökande fall av Covid-19

Nationella -

Samut Songkram och Song Pee Nong-distriktet i Suphan Buri-provinsen har stängts av från i dag, den 23 december, till över nyår efter att nästan 10 lokala fall har upptäckts, alla direkt kopplade till ett kluster på den centrala räkmarknaden i Samut Sakhon.

Charas Boonnasa, Samut Songkhrams provinsguvernör, har utfärdat ett "brådskande" brev till relaterade myndigheter och beordrar stängning av platser som de bedömer riskera att sprida farliga smittsamma sjukdomar under 14 dagar, från den 23:e december 2020 till den 4:e januari 2021.

FOTO: Prachachat

Biografer, spelcenter och/eller internetkaféer, karaokerestauranger, snookerklubbar, utbildningsinstitutioner, fitnesscenter, idrottsplatser, simbassänger, massage och/eller spa och skönhetsinstitutioner beordras stängda från och med idag även om frisörsalonger kan öppna för service som vanligt med Covid19 försiktighetsåtgärder.

När det gäller varuhus är det bara stormarknader, läkemedelsavdelningar, dagligvaror och andra butiker som är nödvändiga för att leva, inklusive bank- och kommunikationstjänster, som tillåts öppna.

Loppisar och restauranger är endast tillgängliga för lagad mat endast för hämtmat. Endast restauranger på sjukhus och hotell är tillåtna att äta i. Nöjesställen och barer är stängda.

Från och med i morse bekräftades sex lokala fall av Covid-19 och två andra väntar på sannolikt bekräftelse, vilket resulterade i totalt åtta fall av nya Covid-19 fall i Samut Songkram.

Samtidigt, i Supan Buri, har guvernör Natthaphat Suwanpratheep beordrat en spärråtgärd i Song Pee Nong-distriktet från idag till den 3 januari 2021 efter att antalet lokalt överförda fall av Covid-19 har nått sju fall. Dessa är också kopplade till räkmarknaden i Samut Sakhon.

I likhet med Samut Songkram, är alla offentliga platser beordrade att stänga och lokalbefolkningen uppmuntras starkt att stanna hemma och begränsa sina resor. Att resa över distrikt är till en början inte tillåtet under lockdown-tillståndet. Människor måste alltid bära ansiktsmasker när de lämnar sin bostad.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.