Elva distrikt i Bangkok och Pattaya City når "ohälsosamma nivåer" av luftföroreningar i dag på grund av PM2.5-dammpartiklar

Bangkok -

Flera områden i Bangkok registrerade ohälsosam luftkvalitet sedan i morse, den 15 januari, eftersom PM2.5-dammpartiklar har återvänt och uppgick till mellan 62 och 116 mikrogram per kubikmeter under de senaste 24 timmarna.

Pollution Control Department tillkännagav ett luftkvalitetsindex i realtid på sin webbplats att luftkvaliteten i alla 11 områden i huvudstaden påverkar hälsan, med den högsta PM2.5-nivån mellan 90 och 116 µg/m3 i Prawet-distriktet, Bang Khun Thian-distriktet, Bangna-distriktet, Chom Thong-distriktet, Nong Khaem-distriktet, Thung Khru District, Khlong Toei District, Bang Bon District, Thawi Watthana District, Don Mueng District och Prakanong District.

Lokalbefolkningen rekommenderas att minska utomhusaktiviteter, stänga sina fönster för att undvika smutsig utomhusluft och använda skyddsutrustning.

Enligt Bangkok Metropolitan Administration (BMA) talesman, Pongsakorn Kwanmuang, kommer mer PM2.5-damm att samlas fram till denna söndag den 17 januari. Detta beror på att svävande vind över övre Thailand försvagas samt sval luft med morgondimma.

Samtidigt täcker även tjock smog Pattaya City eftersom luftföroreningarna av PM2.5-dammpartiklar har stigit till en ohälsosam nivå idag, den 15 januari.

På grund av den stadiga vinden sågs diset täcka flera områden från hög vinkel, inklusive Thappraya/Pratumnak Hill och stränder, vilket orsakade begränsat landskap runt staden. Det vita diset har också orsakat en lätt brännande känsla vid inandning under en längre tid enligt lokala invånare.

Synen av Koh Lan och alla förtöjda båtar, eftersom ön för närvarande är stängd för besökare, syntes knappt på långt håll. Turister och invånare i Pattaya var oroliga över att bristen på utsikt över de närliggande öarna kan ha orsakats av PM 2.5 som överskrider normerna och kan vara skadligt för ens hälsa.

Enligt IQAirs mobilapplikation har PM 2.5-dammpartiklarna i Pattaya överskridit den ohälsosamma nivån, med 165 mikrogram per kubikmeter under dagen. Tidigare rapporterades det att en kylig vind hade svävat i Pattaya i 2 dagar, men en mindre stark vind rapporterades sedan i morse.

Tjänstemän tillskrev inte en officiell källa till luftföroreningarna trots många klagomål på sociala medier. Pattaya News noterar att radar som delas av olika satellitföretag visar bränder och brinner över hela Thailand, vilket är vanligt den här tiden på året när bönder bränner åkrar för att ge plats åt grödor. De senaste åren har, trots att det varit tekniskt olagligt och ständiga löften från myndigheterna att slå ner bränningen, inte sett en minskning av luftföroreningarna.

Under tidigare år hade flera andra faktorer skyllts på förutom fältbränningen, inklusive turister och trafik i Pattaya. Men med gränser stängda för utländska turister för närvarande utan att gå igenom ett antal ringar och till och med inhemska gränser stängda till Pattaya utan pass på grund av Covid-19, är detta uppenbarligen inte orsaken till smogen. Pattaya-invånare inklusive ex-pats har fortsatt att be om långsiktiga lösningar.

En populär lösning på thailändska sociala medier var istället för att myndigheterna fortsatte att leka kurragömma med lantbrukare som brukar bränna sina åkrar mitt i natten för att försöka undvika brottsbekämpning och sedan skylla på utomstående krafter var istället att fokusera på fabriker som accepterar brända grödor . Dessutom, att förstå den ekonomiska betydelsen av jordbruk, särskilt i den nuvarande miljön, var en annan populär idé att ge bönder verktygen för att skörda sina grödor utan att bränna åkrar kontra bötfälla och straffa dem för metoder som många enligt uppgift har använt i generationer.

Problemet med luftföroreningar kommer inte att försvinna när som helst snart och även om Covid-19 kan vara ett minne blott vid den här tiden nästa år (eller åtminstone förhoppningsvis mycket mer under kontroll) utan en solid plan för luftföroreningar kommer detta att fortsätta att vara ett problem i många år framöver och driva bort potentiella turister enligt regelbundna kommentarer i sociala medier inklusive från våra egna läsare.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, Tick ​​tack, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
3.6 (5 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.