Ministeriet för digital ekonomi och samhälle anklagar den före detta oppositionspolitikern Thanathorn.

FOTO: Thai Post

Bangkok -

Ministeriet för digital ekonomi och samhälle (DES) har idag, den 20 januari, lämnat in ett kungligt ärekränkningsklagomål mot den tidigare Future Forward Party-ledaren Thanathorn Juangroongruangkit, angående en Facebook Live-video som verkade ifrågasätta regeringens Covid-19-vaccinationsstrategi.

FOTO: Progressive Movement

Thanathon, som tidigare förbjöds från politisk verksamhet i 10 år av den thailändska domstolen, genomförde en livesändning via Progressive Movements officiella Facebook-sida måndagen den 18 januari om hur regeringen enligt hans åsikt och övertygelse påstås vara alltför beroende. på endast ett vaccinföretag, AstraZeneca, eftersom det var det enda företaget som gav vaccinproduktionsbemyndigandet till det thailändska medicinproducerade företaget 'Siam Bioscience', som ägs av Crown Property Bureau under kungens personliga kontroll.

Biträdande minister Nevin Chochaithip berättade för reportrar i eftermiddags att den före detta politikern enligt uppgift hade förmedlat omkring 11 falska och vilseledande uttalanden, vilket orsakat förvirring och instabilitet i regeringen under premiärminister Prayut Chan-O'Cha, och, enligt regeringen, på ett avgörande sätt förstört ryktet. av monarkinstitutionen.

FOTO: Prachachat

Vicepresidenten sa: "Hans uttalande attackerade medvetet ett kungligt vaccin i politiska syften. Anklagelsen anses vara ett brott enligt paragraf 112 i strafflagen för förtal, förolämpning eller uppvisning av illvilja för kungen, drottningen, medlemmar av kungafamiljen eller en utsedd tjänsteman.”

"Att lägga ut sådan falsk information online bröt också mot paragraf 14 i Computer Crime Act, som vi redan har anmält mot Thanathon."

Nevin uppgav vidare att premiärministern strikt har beordrat användningen av alla lagar mot dem som försöker publicera eller distribuera någon vilseledande information om den kungliga institutionen såväl som den kungliga vaccinationen. De kommer också att vidta rättsliga åtgärder om de befinns skyldiga.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.