Thailands premiärminister är överlycklig över att Thailand är listat som fjärde land i världen när det gäller hanteringen av Covid-19 Coronavirus-utbrottet av Lowy Institute

Bangkok -

Premiärminister Prayut Chan O'Cha sa att han var nöjd med att Thailand listades som det fjärde bästa landet i världen i hanteringen av Covid-19 Coronavirus-utbrottet, enligt hans uttalande på sociala medier igår, den 30 januari.

Listan tillkännagavs av Australiens Lowy Institute, en av landets ledande akademiska institutioner och forskningscentra. De fem bästa länderna bland 98 länder var Nya Zeeland, Vietnam, Taiwan, Thailand respektive Cypern.

Premiärministern uppgav på nätet att Thailand har tagit sig till topp fem på grund av samarbetet mellan alla thailändare och alla borde vara stolta över det.

Uttalandet lyder: "Jag tror att om thailändare arbetar tillsammans som en, finns det inget vi inte kan göra."

"Jag vill ta tillfället i akt att tacka alla igen, särskilt teamen av läkare, sjuksköterskor, folkhälsotjänstemän, administrativ säkerhet, volontärer och den privata sektorn, för deras samarbete och deltagande i hela landet. Tack till alla thailändare som rutinmässigt tar hand om sig själva hygieniskt och strikt följer Covid-19 hälsoåtgärder för att förhindra spridningen av det dödliga viruset i landet.”

”Vi kommer att kunna ta oss igenom den här krisen igen med allas samarbete. Tack." Statsministern avslutade.

Listan släpptes när Thailand har att göra med en andra omgång av Covid-19 i landet, mestadels i en enda provins, Samut Sakhon, i tättpackade migrantarbetarsamhällen och fabriker.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock, or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.